'Parti mi - kişi mi?'

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimler için Edirne'de belediye başkan adaylarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte adaylar arasında yarış başlarken, Edirne Haber Gazetesi Muhabirleri sokağın nabzını tutarak vatandaşlara kişiye göre mi yoksa partiye göre mi oy vermeyi düşündüklerini sordu. İşte alınan ilginç cevaplar:

'Parti mi - kişi mi?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“İyi hizmet değişim ile olur”

Oy kullanırken partiye göre davranacağını söyleyen Ersin Arık, “Şuan yapılan hizmetlerden hiç memnun değiliz. Yolları düzgün değil. Ulaşım ücretleri çok pahalı.En pahalı ulaşım Edirne’de sağlanıyor. O kadar turist ağırlıyoruz. Böyle turizm kenti bir şehre böyle pahalı ulaşım yakışmıyor. Daha farklı projeler ve yenilikler yapılması gerekiyor. AK Parti belediyeciliğinin olduğu şehirlere bakın bir de Edirne’nin haline bakın. Görünen köy kılavuz istemez her şey apaçık ortada. Hem partiye göre hem de kişisine göre oy veririm. İyi hizmet ve farklılıklar getirilmesi şart. 30 yıldan fazla süredir Edirne’de yaşıyorum. Ne uzuyor ne kısalıyor her şey aynı şekilde yerinde duruyor. İyi hizmet için değişim gerekir diyorum” şeklinde konuştu.

“Zihniyetimizi değiştirmeliyiz”

Mustafa Başoğul, Edirne’de hep aynı şeylerin yapıldığını öne sürerek; “Hiçbir değişiklik yok. 10 yıl önce Edirne’ye gelen birisi bugün Edirne’ye geldiğinde hiç bir şeyin değişmediğini görebiliyor. Böyle olunca turist sayısında da düşme olur zamanla. Mesela yaşlı insanlar pazara gittiği zaman bir servis aracı çıkarılsa alışveriş dönüşü çok güzel kolaylık sağlanmış olur. Bozuk olan yollar onarılsa, üstü kapalı duraklar yapılsa, onarılacak yerler onarılsa şehre daha güzel bir görünüm kazandırılsa çok daha faklı olur. Yıllardır aynı zihniyetle davranıp aynı hataya düşüyoruz. Artık değişim zamanı geldiğini ve de iyi hizmet yapacak kişiye göre oy verilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Halkın içine karışan kişi olsun”

Edirne’deki hizmetlerden memnun olmadığını söyleyen Mustafa Düğme;“Başka şehirlere gittiğim zaman çok özeniyorum. Çünkü her şey sistemli bir şekilde ve bir arada. Burada belediyenin tüm birimleri parçalanmış durumda bir arada olsa her işimizi kolayca halledebiliriz. Ama ne aradığımız hizmeti bulabiliyoruz. Ne de aradığımız kişiye ulaşabiliyoruz. Başka şehrin belediyelerine gittiğimizde bütün işlemleri aynı binada yapıyorsun. Ama Edirne’deki bu kopuk hizmet hiç hoşumuza gitmiyor. Edirneli olduğum halde aradığım binayı bulamıyorum. Belediye başkanı makamında oturmamalı. Halkın içine karışmalı vatandaşların sorununu dinlemeli ve halk toplantıları yapmalı. Bir sorunumuz olduğu zaman anında çözüm bulmak için çalışmalar yapmalı. Bu yüzden oyumu kullanırken kişiye göre kullanmayı düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

“Oyum değişmeyecek”

Tuncay Yavuz, adayların yeni yeni açıklanmaya başladığını belirterek; “Henüz açıklanmayanlar da var. Duruma göre değişir. Her an her şey olabilir.  Yapılan hizmetlerden memnunuz ama farklı projeler ortaya koyulabilirse daha güzel olur. Edirne’nin otopark, tuvalet, alt yapı gibi sorunları mevcut olabilir ama bunun yanında yapılan güzel hizmetler de var. Yeni çalışmalar ve yeni güzellikler kazandırılmaya çalışılıyor. Bunlarda güzel çalışmalar olduğunu düşünüyorum. O zaman gelsin de durum neyi gösterir hayırlısıyla o zaman karar veririz” dedi.

Özlem Ceylan