Oy verme işlemi sürüyor

Genel seçimlerde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler oy kullanma işlemlerine devam ediyor.

Oy verme işlemi sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan sınır kapılarının bulunduğu Edirne'de Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule gümrük kapılarında kayıtlı seçmen oylarını verebiliyor.

Oy verme işlemi 7 Haziran Pazar saat 17.00'de sona erecek.

Türkiye'ye yıllık iznini kullanmak üzere gelen Muğla Dağ da oyunu Kapıkule Gümrük Kapısı'nda "Vatana millete hayırlı olsun" diyerek kullandı. 

Dağ, oyunu Türkiye'de kullandığı için mutlu olduğunu ifade ederek, "Güzel bir Türkiye için böyle devam etmesini isteriz" dedi.

Hollanda'dan Türkiye'ye gelen Mürvet Orman ise Hollanda'da oy verme işlemi başlamasına rağmen Türkiye'de oy vermek için Kapıkule'de oylarını kullandıklarını söyledi. 

Kırklareli'nin Bulgaristan'a açılan kapısı Dereköy'de de 1 sandıkta oy verme işlemi sürüyor. Kırklareli Seçim Kurulu Müdürü İbrahim Özkök, oy verme işlemi başladığından bu yana Dereköy Gümrük Kapısı'ndan 40 seçmenin oy kullandığını kaydetti.

AA