Onlar hayal ediyor, biz üretiyoruz!
Yaz sezonun gelişi ile birlikte gelin ve damatların düğün telaşı da başladı.
Düğün günü her şeyden daha çok özen gösterilen şeylerden birisi de elbette ki gelinlikler. Gelinlik tercihi yaparken birbirinden farklı modeller karşısında kararsız kalan gelinler bakın tercihlerini hangi modellerden yana kullanıyor.12 yıldır gelinlik işi yapan gelinlik işletmecisi Necdet ve Ebru Paluzar çifti, yazın gelişi ile birlikte sektörde yoğunluğun arttığını belitti.
Gelinlerin istediğine göre her türlü modeli dikebildiklerini belirten Ebru Paluzar; “Benim annem Edirne’nin ilk diplomalı terzilerinden. Onunda yardımı ile bugünlere geldik. 12 yıldır bu işi yapıyoruz Gelinlik ve nişanlık olmak üzere. Ama 5. 6 yıldır da komple imalat ve toptan satış yapıyoruz. Trakya bölgesinde imalatçı tek firmayız.”Dedi.
Özgür bir moda anlayışı var!
Çiftlerin en özel günlerini güzelleştirmek için gece gündüz çalıştıklarını aynı zamanda da gelinin isteklerine göre en kısa sürede ürünü hazırladıklarını ifade etti. Gelinlerin kendi tarzlarını kendilerinin belirlediğini belirten Paluzar, şöyle devam etti; “Yalnızca Türkiye den değil yurtdışından da müşterilerimiz mevcut. Bulgaristan’ın geneli şuan da gelmeye başladılar. Biraz modadan bahsetmek gerekirse, bu sene moda biraz değişti. Kesinlikle şu modeller moda diyebileceğim bir model yok. Gelinler kendi tarzlarını kendileri oluşturuyorlar.”
‘Her şey tam istediğim gibi’
Gelinliğini teslim almak için gelen gelin adayı Tuğba Köfteci, mağazanın kendisine göstermiş olduğu hizmetten memnun olduğunu ve kesinlikle tüm gelin adaylarına mağazayı tavsiye ettiğini dile getirdi.
Çocukluk hayalinin tam anlamıyla gerçekleşmiş olmasından mutluluk duyan Köfteci, duygularını şu sözlerle ifade etti;“Burayı tercih etme sebebim bir gelinin ruh halinden çok iyi anlamaları ve bir kızın çocukluktan beri hayali olan benimde hayalim olan gelinlik modelini bana en iyi şekilde dikmeleriydi. Her şey içime sinerek istediğim gibi kusursuz oldu. Duvağından çiçeğine kadar her türlü istediğim aksesuarları bana gelinliğim ile birlikte hediye ettiler. Yine önemli bir günüm olsa kendimi koşulsuz bir şekilde bu işletmeye emanet edebilirim.”
Filiz UÇAN / İpek DENİZ