'Önce kalfalık sonra ustalık'

'Amatör Spor Haftası' kapsamında düzenlenen konferansta konuşan Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nadir Günaydın, 'Bir işe başlarken acemi ve amatörce başlamadığımız için bu işten bir ekonomik beklentimiz olmuyor. Önce kalfalık sonra ustalık var' dedi.

'Önce kalfalık sonra ustalık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

08-14 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Amatör Spor Haftası” kapsamında Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nadir Günaydın tarafından Türkiye’de Amatör Spor konulu bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Ustadan Çırağa Eğitim

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen konferansta konuşan Öğretim Görevlisi Nadir Günaydın, “Bir işe başlarken acemi ve amatörce başlamadığımız için bu işten bir ekonomik beklentimiz olmuyor. Önce kalfalık sonra ustalık var” dedi.

Amatör spor haftası kapsamında düzenlenen faaliyetler ile farkındalık oluşturarak, düzenli aktivite alışkanlığının özendirilmesi, başarılı sporcuların halka tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması ve 7’den 70’e tüm vatandaşların bu tür aktivitelere katılımlarının sağlanması amaçlanıyor.

Edirne Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen konferansa Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zekeriya Bayrak, Şube Müdürleri, spor hocaları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Kulüplerin Sorunlarını Anlamak Zorundayız”

Edirne Valiliğinin önderliğinde düzenlenen amatör spor haftası etkinlikleri kapsamında bilgilendirmelerde bulunan Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nadir Günaydın; “Amatör spor, kulüplerin ne tür sorunlarla karşılaştıklarını anlamak, sağlıklı bir spor sistemi oluşturabilmek için elzemdir. Bu çalışmanın amacı, Türkiye’deki amatör spor kulüplerinin sorunlarını ortaya koymaktır” dedi.

Ayrıca konferansta, Edirne’deki Amatör Spora ne gibi katkılar sağlanabileceği ve neler yapılabileceği hakkında konuşuldu. Nadir Günaydın amatörlüğün Türkiye’de oldukça zor bir iş olduğunu belirterek; “Bir işe başlarken acemi olduğumuz için amatörce başlamadığımız için bu işten bir ekonomik beklentimiz olmuyor. Önce kalfalık sonra ustalık var. Zaman içerisinde bilgi ve becerimiz arttıkça işin profesyoneli oluyoruz. İşte amatör dediğimiz olgu bu işi zevk için ve hobi için yapan, boş zamanı değerlendirmek için yapan sağlıklı kalmak amacıyla yapılan ve işte buradan da amatörü spora transfer etmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu. 

Konferans hediye takdimi ile son buldu.

Özlem Ceylan