Okumanın yaşı yok

Edirne Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan okuma yazma seferberliğinde eğitim alan tüm kursiyerlerin başarı öyküleri, sertifika töreni ile gerçekleşti.

Okumanın yaşı yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Törende konuşma yapan İl Mili Eğitim Müdürü Hakan Cırıt; hedeflerinin öğrenim gören tüm kursiyerlerin öncelikle temel okuma yazma eğitimlerini tamamlaması olduğunu söyleyerek, “Hedefimiz kursiyerlerin Okuma yazma kurslarında 2 aşamayı da geçip ilkokul düzeyi öğrenim görerek bu aşamada temel okuma yazma eğitimlerini tamamlamasıdır. Bu sayede hayatlarının her alanında kendilerine verilen hak ve özgürlüklerden yeterince faydalanacaklardır.” dedi.

Daha önce okuma yazma bilemeyen ve hiçbir kursa katılmamış yüzlerce kursiyerin ilk defa bu seferberlik ile okuma yazma öğrendiğini, bunun devamının da lise hatta üniversiteye kadar devam edeceğini belirten Vali Günay Özdemir ise konuşmasının devamında şunları kaydetti; “Belirli bir yaştan sonra böyle bir azmin böyle bir isteğin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını kendinizi ispatladığınız gibi aslında çocuklarınıza da torunlarınıza da gösterdiniz. Bu hem sizin için hem de çocuklarınız, torunlarınız için önemli bir tecrübe oldu. Biliyorsunuz, gençler son dönemde işlerini yaparken biraz tembellik gösteriyorlar. İşlerini başaramayacağı, konusunda zaman zaman umutsuzluklara kapıldıklarını görüyoruz. Ama sizlerin bu başarınızı, azimlerinizi gördüklerinde ben inanıyorum ki bundan sonra çok daha gayretli çok daha başarılı olacaklardır.Bizler zaten ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız. Okuma yazma bilmeden her zaman birilerinin yardımına muhtaç birilerinin desteğine muhtaçtınız. Ama bundan sonra siz hiç kimsenin yardımına desteğine muhtaç olmadan günlük hayatınızı daha iyi devam ettireceksiniz. Her olaydan sonra da size okuma yazma öğretene de dua edeceksiniz. Bu konuda da ben inanıyorum ki gelecek nesillere de bunu iyi bir şekilde aktaracaksınız. Üniversitenin yaşı olmadığını zaman zaman görüyorsunuz, torunuyla dedesi üniversiteyi beraber bitirdiğini görüyorsunuz. İnşallah sizler de torunlarınızla beraber üniversiteyi bitirir onlara da güzel örnek olursunuz.”

Başlatılan okuma yazma seferberliği ile il genelinde 144 okuma yazma kursu açılmış bu kurslarda 1124 bayan kursiyer, 193 erkek kursiyer eğitim gördü. Kursiyerlerden elinde bastonu ile gelen 78 yaşındaki Selvinaz Kutlu; “Seneler önce biri bana okuma yazma öğreneceksin dese ihtimal vermez benden geçti derdim. Bu projede iyi ki yer aldım çok memnunum okuma yazma her zaman çok büyük bir ihtiyaç olmuştur. Allah Cumhurbaşkanımızdan ve eşinden razı olsun. Bizlere çok büyük kolaylık sağladı. Gençlere en büyük tavsiyem ne olursa olsun okusunlar. İnşallah ülkede okuma yazma bilemeyen kimse kalmaz.” dedi.

Konuşmaların ardından tüm kursiyerler sırasıyla Vali Günay Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Kemal Soytürk ve Şube Müdürü Tülay Aydın’dan sertifikalarını alarak, temel okuma yazma eğitimlerini tamamladılar.

Özlem CEYLAN