'Ne olacağı belli değil'

25 Kasım stadyumu ile ilgili henüz karar verilmediğini belirten yetkililer, "Burası için verilmiş bir karar yoktur. Bu sezon maçlar oynanacak" dediler.

 'Ne olacağı belli değil'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bazı çevreler tarafından bir bardak suda fırtınalar koparıldığını belirten yetkililer 25 kasım stadyumu için henüz karar verilmediğini söylediler.  Yeni stadyumun yapılmasının en az 2-3 yıl alacağını ve bu süre içinde maçların 25 Kasım stadyumunda oynanacağını belirten yetkililer, “25 Kasım stadyumu ile ilgili verilmiş bir karar yoktur. Stadyumun sahibi olan Spor Bakanlığı protokol ile bunun TOKİ’ye  devretmiştir, ancak yeni stadyum yapılmadan buraya bir şey yapmanın imkanı yoktur” dediler.
İMAR PLANLARINDA SPOR ALANI
25 Kasım stadyumunun  belediye imar planlarında spor alanı olarak gözüktüğünü ancak daha önce alınan bir meclis kararı ile ticari olma yolunun açıldığını belirten yetkililer, “Ne var ki bu meclis kararına rağmen öncelikle TOKİ tarafından imar plan değişikliği istenmelidir. Bu değişiklik kabul edilirse proje  Koruma Kuruluna gidecek ve burada da kabul edilmesi halinde yeniden Belediye Meclisine gelecektir. Şu anda bir talep yoktur. Sadece TOKİ tarafından bu alanın imar planları istenmiştir” dediler.
“AVM OLUP OLMAYACAĞI BELLİ DEĞİL”
Bu arada TOKİ yetkilileri yaptıkları açıklamada olmayan bir konuda yorum yapılamayacağını söylediler. Yetkililer, “25 Kasım stadyumu için verilmiş bir karar yok. Sadece ön çalışma yapıldı ancak belirtildiği gibi AVM konusunda net bir karar yok. Burası başka türlü de değerlendirilebilir ama öncelikle yeni stadyumun yapılması gerekli, bu da uzun bir süreç” dediler.