Müjdeler Ankara'dan geldi

4 Haziran'da gerçekleşecek 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilen 600 adayın tanıtım toplantıları Ankara Arena'da gerçekleştirildi.

Müjdeler Ankara'dan geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Haziran'da gerçekleşecek 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilen 600 adayın tanıtım toplantıları Ankara Arena’da gerçekleştirildi. Aday tanıtımı ve seçim beyannamesi duyurusu için Ankara’ya giden Edirne adayları ve İl Başkanı, kente müjdelerle dönüyor.

İktidar partisinin Edirne Adayları, AK Parti’nin seçim beyannamesinin de duyurulduğu, tanıtım toplantısından müjdelerle dönüyor.

‘Hızlı Tren’ Beyannamede

‘Yaparsa Yine AK Parti Yapar’ başlığıyla duyurulan seçim beyannamesinde Edirne’ye ve Trakya Bölgesi’ne özel yatırımlara da yer verildiğini dile getiren AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba, “Daha önce ihale aşamasına geldiğini duyurduğumuz Halkalı – Kapıkule Hızlı Tren Projesi, seçim beyannamemizde yer alıyor. Buna göre hızlı treni Avrupa’yla buluşturacak olan 230 km uzunluğunda ve 3,2 milyar lira tutarındaki Halkalı- Kapıkule Hızlı Tren Hattı’nın ihalesi 2018 yılında yapılacak ve 2022 yılında da tamamlanacak.” İfadelerini kullandı.

Ergene temizlenecek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu seçim beyannamesindeki Trakya’ya özel bir başka müjde ise Ergene Havzası Organize Sanayi Bölgesi projesinin yer alması oldu.

AK Parti Edirne İl Başkanı İba, beyannamede yer alan Ergene Havzası Organize Sanayi Bölgesi projesinin olduğunu belirtti. İl Başkanı İba, Ergene Havzası’nda dağınık halde yer alan sanayi tesisleri, Tekirdağ ilinde 8 OSB ve Kırklareli’nde 2 OSB olarak aynı çatı altında toplanacağını, sanayi atık su arıtma tesisleri ve Marmara Denizi’ne derin deşarjının yapılması için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

1,5 milyar liralık projeye bugüne kadar 558 milyon liralık bir harcama yapıldı. Söz konusu proje ile Trakya Bölgesi’ndeki çevre sorunları köklü bir şekilde ele alınacak. Ergene Havzası Projesi kapsamında 2018 yılı sonunda Çerkezköy Hattı, 2019 yılı sonunda ise Ergene Hattı tamamlanacak. Böylece Ergene Nehri’nin temiz akması sağlanacak.

EBUBEKİR SIDDIK SEMİZ