Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor

Edirne'de Karaağaç Mahallesi yolu üzerinde yer alan ve doğal yapı korunarak düzenlenen Söğütlük Millet Bahçesi'nde çalışmalar tamamlandı. İzzet Arseven Kent Ormanı'nı içine alan Söğütlük Millet Bahçesi'nin önümüzdeki günlerde hizmete açılması bekleniyor.

Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oturma alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, nehir kenarı seyir terası alanlarıyla kentin önemli dinlenme alanlarından birisi olacak ve kent turizmine katkı sağlayacak Söğütlük Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor. Oturma alanlarından, sosyal donatılara, bisiklet yollarından, spor sahalarına, kütüphaneden, otopark ve piknik alanlarına kadar yaklaşık 515 dönümlük bir alanda hayata geçirilen Söğütlük Millet Bahçesi’ndeki çalışmalar tamamlandı. 

Söğütlük Millet Bahçesi'ni dolaşarak çalışmaları yerinde inceleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, ay sonunda açılış yapılmasının planlandığını duyurdu. 

Millet Bahçesi’nde vatandaşların güzel vakit geçireceğini söyleyen Sezer, "Türkiye'deki en güzel millet bahçelerinden bir tanesinde çalışmalarımız tamamlandı, ufak işler kaldı. Ay sonunda vatandaşlarımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Resmi açılışını daha sonra yapacağız. Eksiklerimizi de vatandaşlarımızdan gelen talepleri de dikkate alarak tamamlayacağız. Vatandaşlarımız burada eşiyle, dostuyla pikniğini yapacak, muhabbetini yapacaklar. Bisiklete binmek isteyen bisikletine binecek, yürüyüş yapmak isteyen yürüyüş yapacak" ifadelerine yer verdi.

Yaklaşık 200 kameranın bulunacağı millet bahçesinde güvenlik önlemlerinin üst düzel olacağını vurgulayan Sezer, Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü yanındaki 100 dönümlük alanı da yeşillendirdiklerine değindi.

 Alanda çeşitli konser aktivitelerinin de düzenleneceğini söyleyen Sezer,  "Vatandaşlar bir yandan Meriç Nehri'ni izlerken bir yandan da konser etkinliğine katılacak. Kente millet bahçesini kazandıran başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.

Nehir kenarlarının uzun yıllardır verimli kullanılamadığını söyleyen AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Millet bahçesi projesiyle vatandaşların nehir kenarını istediği gibi kullanacağını aktardı.  

Bu güzel millet bahçesini Edirne'ye kazandırdıklarını belirten Aksal, "İçinde çocuklarımızın koşup oynayacağı, vatandaşların yürüyüş ve bisiklet yollarını kullanacağı, kafeleriyle, parklarıyla çok güzel bir alan oldu. ben hayırlı olmasını diliyorum" dedi.