Meteoroloji uyardı

Meteorolojiden alınan bilgilere göre Marmara ve Trakya bölgesinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanaklı olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağustos ayının bitmesiyle birlikte yağışlı havalar etkisini göstermeye başlayacak. Kurban Bayramı’nda sıcak olan hava yerini bugünden itibaren sağanak yağışa bırakacak.

Geçtiğimiz günlerde Meteorolojinin internet sitesinden yapılan açıklamada sağanak yağışların yaşanacağı belirtildi. 3 gün sürecek olan kuvvetli ve sağanak yağışlar için vatandaşlar uyarıldı. Marmara'nın Kuzeyi ve Doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

3 gün sürecek

Havı sıcaklığı iç kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, rüzgârın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Batı ve Güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.Ege ve Karadeniz bölgelerinde 3 gün boyunca sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi.

Filiz UÇAN