Başkan İba 'Roman vatandaşlarımızın hakları için çalışmaya devam edeceğiz'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.  Edirne'deki roman vatandaşların hakları için çalışmaya devam edeceklerini dile getiren İba, Edirne'deki ve tüm dünyadaki Roman vatandaşlarının özel gününü kutladı.

Başkan İba 'Roman vatandaşlarımızın hakları için çalışmaya devam edeceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, "Renklerimiz ne kadar çeşitliyse biz o kadar bir oluruz, birlik oluruz." diyerek Romanlarla dayanışma içinde olmanın önemine vurgu yaptı.

Toplum içinde her vatandaşın eşit haklara sahip olması gerektiğine vurgu yapan İba, Dünya üzerinde, gittikleri her memlekete zanaatlarını, yeteneklerini ve özel becerilerini de beraberlerinde götüren Roman vatandaşların gönüllerdeki yerinin apayrı olduğunu ifade etti.

Edirne’deki Roman vatandaşların hakları için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen İba, "Yeter ki renklerimiz solmasın!" diyerek Roman kültürünün korunması gerektiğinin altını çizdi.

2021 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 8 Nisan'ın "Dünya Romanlar Günü" olarak resmi olarak kutlanmaya başladığına dikkat çeken İba, "Farklılıklarımız milletimizin en büyük zenginliklerindendir! Bu kültür zenginliklerimizi korumak hepimizin vazifesi!" dedi.

Haber Merkezi