Lise öğrencilerinden 'Gazze'ye El ver' etkinliği
Edirne Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, manevi ve kültürel değerleri yerinde öğrenmek amacıyla öğretmenleri eşliğinde Defterdar Camii'ni ziyaret etti. Program çerçevesinde Filistin teması ile tarihi ve manevi değerler hakkında bilgi verildi ve dayanışmanın önemine dikkat çekildi.
Defterdar Camii’ndeki ziyaret kapsamında öğrencilere, Kur’an kursu öğreticileri tarafından Filistin temalı özel bir program sunuldu. Program, hem öğrencilerin tarihî bilincini güçlendirmeyi hem de güncel insani konulara dair farkındalık kazandırmayı amaçladı.
Caminin içinde gerçekleşen etkinlik, öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Kur’an kursu öğreticileri, Filistin’de yaşanan insani dramı, dayanışma ve kardeşlik kavramlarıyla ilişkilendirerek anlattı. Ayrıca öğrencilere caminin tarihi, mimari yapısı ve Edirne’deki İslam kültüründeki yeri hakkında bilgiler verildi. Öğrenciler, geçmişten günümüze cami kültürünün toplum yaşamındaki önemini yerinde görerek öğrenme fırsatı buldu.
Öğrenciler, hem caminin manevi atmosferini deneyimledi hem de hazırlanan programla anlamlı bir gün geçirdi.
Açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Fatih Samet Okumuş, öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Okumuş, camilerin sadece ibadet edilen mekanlar değil, aynı zamanda kültürel ve manevi eğitimin merkezleri olduğunu belirterek, bu tür ziyaretlerin gençlerin değerler dünyasının şekillenmesinde önemli rol oynadığını ifade etti.
Ziyaret süresince öğrenciler, caminin sakin atmosferinde hem tarihi bir yapının ruhunu hissetti hem de hazırlanan özel programla duygusal anlar yaşadı. Öğrenciler ve öğretmenler, etkinliğin sonunda yapılan küçük sohbetlerle düşüncelerini paylaştı ve bu tür çalışmaların artırılmasını istediklerini belirtti.
Okul yönetimi ise düzenlenen bu ziyaretin, öğrencilerin hem akademik hem de manevi gelişimlerine katkı sağladığını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.