Kronik Hastalıkların önemi anlatıldı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyo Onkoloji Birimi tarafından Balkan Kongre Merkezi'nde‘Kronik Hastalıklar ve Tromboz Günü' dolayısıyla bilgilendirme konferansı düzenlendi.Konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet Tezel, 'Tromboz hepimizin karşılaşabileceği çok önemli bir sorundur. Bu nedenle trombozu tanımamız ve savaşmamız gerekiyor.'Açıklaması yaptı.

Kronik Hastalıkların önemi anlatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen program,saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Trakya Üniversitesi Konservatuarı Sanatçıları tarafından balkan ezgilerinden oluşan mini konser dinletisi yapıldı.

“Trombozun farkına varılmalı”

Konferansta konuşan T.Ü. Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Tezel kronik hastalıklar ve tromboz programının bugüne denk getirilmesinin özel bir önemi olduğunu söyleyerek; “ 13 Ekim Kronik Hastalıklar ve Dünya Tromboz günü olarak kutlanmaktadır. Bugün aslında kutlanacak bir gün değildir ama trombozun farkındalığının yaratılacağı bir gündür. Hayat su içinde başlamıştır, su içinde devam eder. Bu da çok önemli bir şeydir. İnsanoğlunun yaşamında da sağlıklı ve dengeli yaşamanın çok önemli bir yeri vardır. Tromboz hepimizin karşılaşabileceği çok önemli bir sorundur. Bu denge bozulduğu zaman büyük problemler ortaya çıkıyor. Bu nedenle trombozu tanımamız ve savaşmamız gerekiyor.

“Katılımcının Azlığına Sitem Etti.”

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Tezel, herkesin karşılaşabileceği bir hastalık hakkında yapılan bir konferansa katılımcı sayısının az olması nedeniyle sitem etti. Prof. Dr. Tezel; “Böyle toplantıları gerçekleştirmek Türkiye’de oldukça zordur ve sabır gerektirir. Giderek konferanslara katılımcı sayısınınartması beklenen bir şeydir. Konferansımızın katılımcı profiline baktığımız zaman asistanlarımızdan mezuniyet sonrası görev alanlar ve bazı araştırma görevlilerimiz bulunuyor. Bu son derece eksikliktir. Bunu oturup konuşup bir çözüm bulmaya çalışacağız. Bu toplantıya katılan ve bizlere bir şeyler öğretme çabası içerisinde olan öğretim görevlisi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Toplantının ilk oturumu T.Ü. Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yekta Gürlertop, T.Ü. Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr.Cem Uzal ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.Yüksel Aksoy ‘un katılımı ile başladı.

Program, T.Ü. Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Yalta’nın Kronik Kalp Hastalıkları, Anti Kanser Tedavisi ve Tromboz konulu tanıtımı ile devam etti.

                Tromboz, her hekimin günlük hayatında yer alan, acil servislere başvurularda önemli bir yer tutan, tanısı kimi zaman ömür boyu sürecek takip ve tedavisi, hematoloji, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, nöroloji, kalp damar cerrahisi, kanser cerrahisi ve tıbbi genetik birimlerini ilgilendiren önemli bir hastalık olarak tanımlanmaktadır.

Özlem Ceylan