Koruma altındaki karacayı avlayan kişiye 9 bin lira ceza!
Edirne'de koruma altındaki türlerden olan karacayı vuran kişiye koruma altındaki yaban hayvanını vurmaktan ve yasak günde avlanmaktan bin 246 lira idari, 1 adet Karaca ve 3adet tahtalı vurmaktan 8 bin 429 lira olmak üzere toplam 9 bin 685 lira ceza uygulandı.
Alınan bilgiye göre; Bölgedeki avcılar Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne karacanın vurulduğu ihbarını verdi. Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ve güvenlik güçleri, karaca vurulduğu ihbarını aldıktan sonra olay yerine gitti.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, karacayı vuran kişiyi tespit edip şahsa koruma altındaki yaban hayvanını vurmaktan ve yasak günde avlanmaktan bin 246 lira idari, 1 adet Karaca ve 3adet tahtalı vurmaktan 8 bin 429 lira tazminat cezası uyguladı.
Burcu Temel