Köprü girişlerinde önlem alınıyor
Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısının ardından Türkiye'nin, göçmenlere 'açık kapı politikası' uygulayacağı haberini duyan mülteciler, Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne'ye gelmeye devam ediyor. Karaağaç yolu üzerinden Pazarkule Sınır Kapısı'na gitmek isteyen düzensiz göçmenler polis ekipleri tarafından köprü girişinde durduruluyor.
Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısının ardından Türkiye'nin, göçmenlere 'açık kapı politikası' uygulayacağı haberini duyan mülteciler, Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne'ye gelmeye devam ediyor. Karaağaç yolu üzerinden Pazarkule Sınır Kapısı’na gitmek isteyen düzensiz göçmenler polis ekipleri tarafından köprü girişinde durduruluyor.
Aralarında çocuk ve bebeklerin de bulunduğu göçmenler, otobüs ve taksilerle İstanbul’dan Edirne’ye gelerek Pazarkule Sınır Kapısı’na akın ediyor. Avrupa’ya geçme hayali ile kente gelen göçmenler soğuk hava dolayısıyla zor anlar yaşıyor.
Yunanistan’a geçmek için Pazarkule Sınır Kapısına yönelen göçmenlerin zorlu mücadelesi sürüyor. Karaağaç yolu üzerindeki Tunca Köprüsü girişinde Edirne Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri tarafından önlemler alınıyor. Ekipler araçları tek tek kontrol ediyor, şüpheli gördüğünü ise durduruyor. Pazarkule Sınır Kapısı’na ulaşmak isteyen ve belli bir bölgeye kadar taksilerle gelen düzensiz göçmenler ise hedeflerine ulaşmak için yaya olarak devam ediyor.
Özlem Ceylan-Hatice Nur Aktaş