Kılıçdaroğlu Edirne'yi unuttu
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin kalesi Edirne'yi unuttu ve Edirne'ye selam göndermedi.
Yapılan tüm seçimlerde Türkiye birincisi olan CHP’nin kalesi olarak bilinen Edirne’yi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu unuttu. Önceki gün yapılan CHP Kuruktayında konuşan ve konuşmasının sonunda Türkiye’ye selam gönderen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir çok il ile birlikte Kırklareli ve Tekirdağ’a selam göndermesine rağmen Edirne’yi es geçti.
EDİRNE NEDEN YOK?
Kurultayda yaptığı konuşmasının sonunda salonda bulunan partililere, “Hep birlikte Türkiye’ye selam gönderelim” diyen ve Trakya’dan Kırklareli ve Tekirdağ dahil, ülke genelinde bir çok İl’e selam gönderen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, nedense Edirne’yi unuttu. Edirne’nin ilk başta söylenmesi gereken İl olduğunu belirten ve gazetemizi arayarak sitemlerini belirten vatandaşlar, “Hani Edirne Cumhuriyetin ve CHP’nin kalesiydi? Hani Edirne tüm seçimlerde ilk sırada yer almıştı? Hani Edirne CHP’nin tüm değerlerine sahip çıkıyordu? CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yaptığı affedilecek bir olay değil. Trakya’dan iki İl’i say, Edirne’yi unut. İlk seçimde bizde kendisini unutacağız” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
BİRCAN YERİNE GAYTANCIOĞLU
Bu arada Edirne örgütünün Parti Meclisi için düşündüğü Erdin Bircan yerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bilim ve Kültür Platformundan Okan Gaytancıoğlu’nu aday olarak göstermesi sıkıntıların olduğunun bir işareti olarak algınlandı.
Durdu Ünsal