Kâğıda can veriyorlar
Süloğlu Halk Eğitim kursiyerleri kâğıda can veriyor. Kağıt şekillendirme sanatını başarı ile uygulayan kadınlar, “Bu sanat insana huzur veriyor” dediler.
Bu yıl ikincisi açılan kursa yoğun ilgi gösteren kadınlar, kağıt şekillendirme sanatı ile kağıda can veriyor. Bir tablonun 15 günde ortaya çıktığını belirten kurs öğretmeni Semra Kacar, “Çok özel bir çalışma ve dikkat isteyen Üç Boyutlu Kağıt Rölyef kursumuzda 8-10 değişik fotoğraf birleştiriliyor ve özel kağıtlar öne doğru çekiliyor. Özel kesim olan kağıtlar uzun bir emek sonunda birleştiriliyor ve eser ortaya çıkıyor. Çok fazla bilinen bir uğraş olmamasına rağmen Süloğlu’nda 2 nci kez açılan kursa kadınlar yoğun ilgi gösterdi” dedi. Kursiyerlerin çok güzel eserler ortaya çıkardığını belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bünyamil Yılmaz ise, “Sergi hazırlıkları yapıyoruz. Bu sanatın daha geniş kesine duyurulması ve tanıtılması için Edirne merkez’de de bir sergi düşünüyoruz” dedi.
Bu arada kursa katılan kadınlar, kağıt şekillendirme sanatının kendilerini dinlendirdiğini ve huzur verdiğini söylediler.