'Kefal var, Pazar yok'

Enez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Pınarcı, 'Lagün göllerinde bol miktarda avladığımız sarıyanak kefali var ama değerlendiremiyoruz"

'Kefal var, Pazar yok'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Enez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yaşar Pınarcı, ilçedeki lagün göllerinde bol miktarda avlanan Sarıyanak kefalinin olduğunu ancak değerlendiremediklerini bildirdi.

Pınarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl balığın bol miktarda olduğunu söyledi.

Kışın lagün gölüne giren balıkları burada tutarak  büyüttüklerini anlatan Pınarcı, şunları kaydetti, "Lagün göllerinde bol miktarda avladığımız sarıyanak kefali var ama değerlendiremiyoruz. Enez'de kooperatifimiz tarafından işletilen lagün göllerinin denizle bağlantısını bu aylarda kesiyoruz. Kışın göle giren balıklar burada avlanacak büyüklüğe erişiyorlar. Göllerde beslenen balıklar çok lezzetli. Ancak bunu değerlendiremiyoruz. Önümüzdeki günlerde kamıştan kurduğumuz dalyanlarda balıkları avlamaya başlayacağız. Bu yıl balık rezervimiz çok görünüyor"