Karaburun 2 yıllık faaliyetleri paylaştı: 'Edirne'nin güvenliğine olumlu katkılar sağlayacak projeler hayata geçirdik'

2 yıl Edirne'de görev yapan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Erzurum İl Emniyet Müdürü olarak atanan Onur Karaburun, basın mensupları ile bir araya gelerek veda konuşması yaptı.

Karaburun 2 yıllık faaliyetleri paylaştı: 'Edirne'nin güvenliğine olumlu katkılar sağlayacak projeler hayata geçirdik'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‎Meriç Nehri kenarında bulunan Polis Bahçesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Karaburun, 2 yıl boyunca kentte hayata geçirdikleri ve planladıkları faaliyetleri paylaşırken, Edirne'yi ikinci memleketi olarak gördüğünü ve ayrı bir yeri olduğunu da sözlerine ekledi. 

Zamanının sınırlı olduğunu ve bir gün buradaki görevinin biteceğini kendisine hatırlatarak gece de gündüz de ayakta kalıp 

Edirne'nin huzur ve güvenliğine katkıda bulunma gayreti ile çalıştıklarını söyleyen Müdür Karaburun, tüm Edirnelilerden helallik istedi. 

Emniyet ve güvenlikle ilgili kendi kategorisinde iller arasında suçu önlemede mal varlığına olan suçlarda ikinci sırada kişilere karşı suçlarda dördüncü sırada yer aldıklarını vurgulayan Karaburun, bunun Edirne için övünç kaynağı olduğunu aktardı. 

Görev yaptığı süre boyunca emniyet personelinin üstün bir çaba sarf ettiğini söyleyen Karaburun, " Edirne en güvenli il olacak dedik. Edirne'de hiçbir kaçak barınmayacak, aranan kimse olmayacak. Neredeyse mükemmel bir noktaya getirdik. İnşallah bizden sonra gelecek müdürümüz de bizim bıraktığımız yerden bayrağı alıp çok daha yukarıya taşıyacak. Edirne'nin huzur ve güvenliği için büyül katkı sağlayacaktır" İfadelerine yer verdi. 

"Deniz polisleri Meriç Nehri'nde devriye atacak"

Edirne'nin birçok projeyi uygulanabilecek pilot bir il olduğunu söyleyen Karaburun, "Türkiye'ye örnek modeller geliştirmeliyiz. Edirne bu noktada nüfus yapısı ve büyüklüğü anlamında birçok pilot projenin uygulanabileceği bir yer. Edirne'deki karakollarda şuanda biyometrik sisteme geçtik. Birçok vatandaşımızın okuma yazması olmuyor. İmza atacağı yeri bilmiyor. Parmak izi ve fotoğraf ile denetimli serbestlik kontrolleri yapılabiliyor. Edirne'de deniz polisi kurduk. Önümüzdeki günlerde zodyak botumuz Meriç Nehri'nde devriye atacak. Botumuz geldi şuanda Enez'de şube kurduk. Polis arama kurtarma birimi kurduk. Uzunköprü'de yunus polisleri kurduk. Bunlar Edirne'nin güvenliğine olumlu katkılar sağlayacak projeler hayata geçirdik" Dedi. 

Hudut kapılarında da emniyet olarak önemli tedbirler aldıklarını aktaran Karaburun, daha önce 8-10 saat bekleyen gurbetçilerin bu yıl 39 dakikada beklemeden hızlı çıkış yaptıklarını belirtti. 

Edirne halkının desteği ile 2 yıllık planının daha önünde birçok güvenlik uygulaması gerçekleştirdiklerini söyleyen Karaburun,vatabdaşların  büyük çoğunluğunun yaptıkları uygulamaların daha huzurlu ve güvenli bir Edirne'nin gayreti için olduğunu anladığını ifade etti. 

Okul çevreleri ve okulları güvenli hale getirme noktasında da birçok önlem aldıklarını hatırlatan Karaburun, okul çevrelerinde ve gençlerde yaşanan sorunların giderilmesi noktasında Edirne'ui çok ciddi bir noktaya taşımayı hedeflediklerini söyledi. 

Edirne halkının samimiyeti, sıcaklığından bahseden Karaburun, “Bize olan sevgisi doğal bir enerji doğurdu. Yıldırım Hacı Sarraf’a, Yeniimaret’e, Şükrüpaşa’ya, Keşan’a, İpsala’ya gittiğimizde herkes bizi sofrasına davet etti. Biz de onlarla çay içtik, kahve içtik. Bu şehir benim ikinci memleketim oldu. İki yıl içinde hiçbir yerde bu kadar etkilenmedim. Birçok ilde görev yaptım ama hiçbir yerde Edirne’de olduğu kadar kalbime dokunan insanlar olmadı.” Dedi.

Edirne halkının emniyet teşkilatına verdiği desteğin önemine dikkat çeken Karaburun, “Bu teveccüh birçok olayın üstüne gitmemizde ve birçok işi başarmamızda cesaret verdi. Edirne halkının desteğiyle ayakta durduk. Onların gayreti ve sevgisiyle 24 saat sahada görev yaptık. Tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Haklarını helal etsinler, benim hakkım varsa helal olsun” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı’na teşekkür eden Karaburun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu görevi bize veren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın İçişleri Bakanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. İki yılın sonunda bir Edirneli oldum. Edirne artık bizim için vazgeçilmez bir yer. Hayatımızdan ve kalbimizden çıkaramayacağımız bir şehir. Görevimiz değişebilir ama biz Edirne’den kopmayacağız. Fırsat buldukça geleceğiz, vatandaşlarımızla kucaklaşacağız" Şeklinde açıklamada bulundu. 

Müdür Karaburun'un Pazartesi günü kentten ayrılacağı belirtilirken, Edirne'ye atanan Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanı Muhittin Ayhan'ın da önümüzdeki günlerde göreve başlaması bekleniyor.