Kara gecede şehit düşenler anıldı

Edirne'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle, darbe girişiminde hayatını kaybedenler saygıyla anıldı. Türk bayraklarıyla alanlara gelen vatandaşlar, dayanışma ve vatan sevgisini hep birlikte gösterdi. Anmanın odak noktası ise Atatürk Anıtı önündeki program oldu.

Kara gecede şehit düşenler anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

   Program, Kur’an-ı Kerim okunarak başladı. Alanda toplanan kalabalık, okunan marşlar eşliğinde duygu dolu anlar yaşadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, 15 Temmuz’a dair hazırlanan videolar sinevizyonla izleyicilere sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu özel güne yönelik konuşması da büyük ekrandan yayımlandı. Katılımcılar bu anları cep telefonlarıyla kayıt altına aldı.

            Sözlerine 15 Temmuz şehitlerini anarak başlayan Sezer, “9 yıl geçti ama bin yıl geçse de bazı tarihi günleri unutmamamız lazım ki 3 bin yıllık geleneğimiz devam etsin. 15 Temmuz da bu önemli noktalardan bir tanesi. Aradan 9 yıl da bin yıl da geçse bu tarihi unutmayacağız.

             Bizim tarihi unutturmamamızın nedeni şehit ve gazilerimizi olan borcumuzdur. Millet olarak 3 bin yıldır hiçbir zaman esareti kabul etmedik. Bizler Atatürk'ün dediği gibi hürriyetine aşık bir milletiz.

             Bu devletin ve milletin iradesine pranga vurmak isteyenler o gece bir ezan ve bir sela sesi ile sokağa dökülerek, bizim Anadolu irfanı dediğimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin ne kadar değerli olduğunu gösterdik. Çıplak elleri ile tanka dur dediler.” Dedi.