'Kapsam genişletildi'
Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, ' Taşeronların kadro sorunu çözülüyor ve kapsam genişletildi' dedi.
Ak Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen 107. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katıldı.
Başkan Akmeşe, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun müjdelediği; “Taşeronlara kadro hususunda Ak Parti hükümeti her zaman olduğu gibi sizin alın terinizin, nasırlı ellerinizin hakkını vermeye kararlı ve hakkınız verilecek. 700 bin taşeron kadroya geçecek, Edirne ve Türkiye’deki tüm taşeron işçilere hayırlı olsun” Başbakanın sözlerini ileten Başkan Akmeşe, Başbakan Davutoğlu’nun ülke gündemine dair önemli konularda açıklama yaptığını, 1 Kasım seçimleri öncesinde millete verilen vaatlerin yerine getirildiğini ifade etti.
Başkan Akmeşe, söz verilmemiş olmasına rağmen 150 bin civarında olan taşeronların kadroya alınması konusunda kapsam genişletildiğini ve bakanlar kurulundan karar alındığını bizlere belirtti.Akmeşe “Edirne’deki binlerce hem asıl hem yardımcı işlerde çalışan personeli de kapsayan kadro imkanı ülke genelinde 700 bin kişiyi kapsamaktadır. Bu konudaki yasal düzenleme önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Bir meseleyi de kökten hallettik” dedi.
Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının çok verimli geçtiğini dikkat çeken Başkan Akmeşe Başbakan Davutoğlu’nun kürsüdeki konuşmalarını şu şekilde yansıttı; “Senelerdir Türkiye’nin ve çalışma hayatımızın gündeminde yer alan taşeron meselesine radikal bir çözüm ürettik. Türkiye’nin bir tartışma konusunu da kökten bir hamle ile hallettik. Bu sözümüzü yerine getirecek çalışmaları tamamladık. Bakanlar kurulunda ele aldık. Böylelikle asıl işlerde çalışan personelimizi sözleşmeli statüyle kamuda istihdam ediyoruz. Adaleti gözetmek, hakkaniyetli olmak için asıl işlerde çalışanlarımız için verdiğimiz tarihi müjdeyi yardımcı işlerde yapan çalışanlarımız da kapsayacak şekilde genişletme kararını bakanlar kurulunda ele aldık. Bakanlar kurulumuz hiçbir ayrım gözetmeden asıl ve yardımcı iş ayrımı yapmadan bütün taşeron çalışanlarımız kamuda sözleşmeli personel olarak çalıştırma kararı aldı. Allah hayırlı mübarek eylesin” dedi.
Edirne Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu ziyaret etti. Akmeşe, “Sağlık Bakanımızın da katılımıyla 27 Mart 2016 Pazar günü Sarayiçi mevkiinde Saat 14:00 ‘de 102 tane donanımlı acil yardım ambulansının dağıtım töreni düzenleyeceğini söyledi. Son teknoloji ile donatılmış ambulanslar Edirne’mize ve bölgemize daha nitelikli ve daha kaliteli sağlık hizmeti sunacaktır” dedi.
Haber Merkezi