İşgüzarlığın daniskası

Basına Sinangog yasağı. Dün sabah yapılan ayini görüntülemek isteyen basına yasak bu defa güvenlikçilerden geldi.

İşgüzarlığın daniskası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Restorasyonu tamamlandıktan sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımı ile açılışı yapılan ve açılış programına alınmayan yerel basının eylemleri ile karşılaşan Vakıflar bölge Müdürlüğünün yasak kararından sonra basına bir yasakta Sinagog’da görevli güvenlikçilerden geldi. Dün sabah saatlerinde toplu olarak ayin yapmak isteyen Yahudi Cemaatini görüntülemek isteyen basın mensuplar güvenlik duvarını aşamadı.

YASSAK HEMŞERİM

Dün sabah Edirne’ye gelen yaklaşık 300 kadar Yahudi Sinangog’da dua ederek ayin yapmak istedi. Bu olayı kamuoyuna duyurmak isteyen ve Yahudi cemaati ile görüşerek izin alan basın mensupları güvenlikçiler tarafından içeriye alınmadı. Güvenlikçi engeli ile karşılaşan ve tek suçları görev yapmak olan basın mensupları daha sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerini aradı. Yetkililer ise kendileri tarafından böyle bir yasak konulmadığını ve güvenlikçilerin işgüzarlık yaptığını söylediler.

“CEMAAT İZİN VERİYOR, GÜVENLİKÇİ KAPIDAN KOVUYOR”

Sinagog içine girerek ayini görüntülemek istediklerini ve bu konuda cemaat ile görüşme yaptıklarını belirten basın mensuplar, “Her ayinde aynı sorunu yaşıyoruz. Yıllarca onarılması için emek verdiğimiz, haberlerini yaptığımız kutsal alana güvenlikçi yüzünden giremiyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü acil olarak bu konuda düzenleme yapmalıdır. Selimiye camiine girişe yasak koyabilir misiniz ama buraya koyuyorlar” dediler.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerin devreye girmesinden sonra ise basına izin çıktı ve gerekli olan haber fotoğrafları çekildi.