İnşallah diyelim!

4 yıldır karanlıkta kalan Köprüler için umut ışığı doğdu. 4 yılın sonunda aydınlatılması gündeme gelen köprüler için vatandaşlar halen umutsuz.

İnşallah diyelim!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Köprülerin 4 yıldır karanlıkta kaldığını ve kimsenin elini taşın altına sokmadığını belirten vatandaşlar, “Bu güne kadar kaç vali, kaç bakan söz verdi ama 4 yıldır köprüler karanlıkta. Bundan sonra da umudumuz yok. Karanlıkta kalmak köprülerin kaderi oldu” dediler.

Vali Dursun Ali Şahin’in girişimlerini olumlu karşılayan vatandaşlar, “Bekleyip göreceğiz. Vali Şahin son umut” dediler.

“KÖPRÜLER AYDINLANACAK”

Vali Dursun Ali Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunca ve Meriç nehirleri üzerinde bulunan tarihi taş köprülerin aydınlatılmasını kısa sürede yapacaklarını söyledi.

Demo çalışmalarının daha önce Boğaziçi Köprüsü'nün aydınlatmasını da sağlayan bir firmanın yaptığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Tarihi köprülerimizin aydınlatmalarıyla dört yıldır uğraşılıyor. Bu konuda bir adım bile yol alınmamış. Bunu da bir firma ile görüşerek yaptık. O firma marifetiyle aydınlatma çalışmalarının demosu yapıldı. Çok güzel bir çalışma oldu. Şimdi koordinatlarını, hesap işlerini de tamamlayıp getirecekler. Biz de hemen Anıtlar Yüksek Kurulu'na ileteceğiz. Bu konuda bayağı hızlı bir çalışmamız var. İnşallah köprülerimizin aydınlatılmasını sağlayacağız."