İmam Hatip Lisesine görkemli açılış

Ak Mercan Şirketi tarafından yaptırılan Edirne İmam Hatip Lisesinde ders zili çaldı. İlk ders zilini Bakan Nabi Avcı ve Besey Akmercan çaldı.

İmam Hatip Lisesine görkemli açılış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Eğitim alanında yaptığı katkılar bilinen Ak Mercan şirketler grubunun yaptırdığı Edirne İmam Hatip Lisesi törenle açıldı. 570 öğrencinin eğitim ve öğrenim gördüğü okulun ilk ders zilini ise Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Ak Mercan ailelesi adına Besey Akmercan yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ile birlikte çok sayıda davetli veAk Mercan ailesinin büyükleri Hüseyin ve Besey Akmercan'ın katıldığı törende renkli görüntüler yaşandı.

Tören alanına önce gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önce okulu gezdi. öğrenciler ile  sohbet etti. Okul girişine  konulan Kuran'ı Kerim-i inceleyen Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Kurtuluş savaşını anlatan tablo önünde fotoğraf çektirdi.

"EĞİTİME YAPILAN YATIRIM ÜLKEYE YAPILAN YATIRIMDIR"

Tören İstiklal Marşının söylenmesi ve  Kuran okuma birincisi Akça Çelik, Kuran okuması ile başladı.Açılışta konuşan Akmercan Şirketler grubu yönetim başkanı Cemal Akmercan, " Eğitime yapılan yatırım, ülkeye yapılan yatırımdır. Eğitimdeki sorunları sadece devlete bırakmamalı ve destek olmalıyız. Ak mercan grubu olarak bir çok alanda yatırımlarımız var ama en hayırlı yatırım, eğitime yapılan yatırımdır" dedi.

"MADDE İLE MANEVİYATIN BULUŞTUĞU KURUMLARDIR"

İmam Hatip Liselerinin madde ile maneviyatın buluştuğu kurumlar olduğunu belirten Vali Dursun Ali Şahin ise, "Toplumsal anlamda madde ve maneviyatın buluştuğu kurum olan İmam Hatip Lisesinin açılış töreninde 3 Bakanımızın bulunması, bu günün önemini bir kez daha göstermiştir. Edirne'ye böyle bir eğitim yuvasının  kazandırılmasının mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'DEKİ SAYILI OKULLARDAN BİRİSİ "

Edirne İmam Hatip Lisesinin Türkiye'deki sayılı okullardan biri olduğunu belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, okul yapılma kararının nasıl alındığını anlattı. Bakan Müezzinoğlu, " 2 yıl önce  Malatya'da  yine Akmercan ailesinin yaptırdığı bir okul açılışına gittim. Aile bir okul daha yaptırmak istiyordu. yakın dostum Cemal Akmercan'a bu okul Edirne'ye yapılması teklifini götürdüm ve kabul etti. 2 yıl önce sözünü verdiği okulun bu gün açılışını yapıyoruz. Yatılı bölüm ve kapalı salon ise başka bir işadamı tarafından yapılıyor ve kısa süre sonra yatılı bölümde açılacak. Burası Türkiye'nin sayılı okullarından birisi olacaktır. Bu gün öğrencilerle konuşuyorum ve görüyorum ki, bu okul Balkanlardaki çocuklarımızın da okulu olmuş. Batı Trakya'dan 70 öğrenci var. Türkiye'nin her yerinden öğrenciler var."  dedi.

"EDİRNE LAİKLİĞİ TARTIŞMIYOR"

Edirne'de laiklik tartışmalarının yapılmadığını belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "

Milletin milli manevi değerlerine çelme takmak, tuzak kurmak isteyenlerin oyunları milletin ferasetin, Türk Milleti’nin gen yapısının bozdu. Çok değil 2008 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi ile ilgili laikliğe aykırı olmakla ilgili açılan dava, şu masadaki görüntü nedeniyle açılmıştır. Bu masada değerli hocamızın Kur’an-ı Kerim okuması laikliğe aykırıydı. Bugün geldiğimiz noktada 'laikliğe aykırı mı değil mi' değil, medeniyet konuşuyoruz, gelecek konuşuyoruz. Muasır medeniyet seviyesinin çok üstünde bir Türkiye konuşuyoruz. Atatürk'ün çok önemli iki sözü vardır. Birincisi Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir, ikincisi ise Milletimizi Muasır Medeniyetler seviyesine getirmemizdir. Atatürk'ün gölgesine sığınma ile bu işler olmuyor. Biz milletimizi Atatürk'ün söylediği Muassır Medeniyetler seviyesine getirmek için çalışıyoruz."dedi. İmam Hatip öğencilerine seslenen Bakan Müezzinoğlu, "sevgili gençler, sevgili  imam hatipliler, bu ülkenin, bu milletin geleceği adına, masum ve mağdur medeniyetlerin geleceği adına üzerinizdeki sorumlulukları bugünden fark etmelisiniz, o sorumluluklara şimdiden sahip çıkmalısınız." dedi.

"TAM GÜN EĞİTİM OLACAK"

32 derslik okulun açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gelecek yıl eğitim tüm okullarda tam gün olacağını söyledi. Bakan Avcı,  Türkiye'de sessiz bir devrimin yaşandığını belirterek, "Türkiye'de sessiz bir devrim yaşanıyor. Son bir haftada yaşadıklarımı anlatmak istiyorum  Bir hafta önce Eskişehir’de Şehir Hastanesi'nin temelini attık. Eskişehir’de Milli Eğitim Bakanlığı olarak dünyanın en büyük eğitim portalının eğitim ve bilişim ağının 2. versiyonunu hizmete sunduk. Eğitim Bilişim Ağı öğrencilerimizin her türlü okul dışı destek ihtiyacını karşılayabileceği, yani kestirmeden söylersek dershane soygununa, yardımcı kitap adı altında bandrolsüz kitap soygununa son vermek üzere fevkalade yararlı eğitim ve bilişim ağıdır. Öğrenciler istediği konuda, yüz binlerce eğitim malzemesini bulabiliyor.  İstanbul Sanayi Odası ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile teknik eğitime ilişkin ilgili protokol imzaladık. Her gün yeni yeni kurumlar eğitim camiamıza katılıyor. Son 13 yıldır her alanda elde edilen kazanımları eğitimimize de yansıtmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda, başlattığımız sessiz devrim hızını artırarak devam edecek. Yeni dönemde bütün okullarımız tam gün eğitime geçecek. Bu da yeni okullar, yeni açılışlar demek. Bu gün burada açılışını yaptığımız İmam Hatip Lisesi  ile tüm İmam hatip liselerimiz, geleneksel değerlerimizi, kültürel zenginliğimizi, modern eğitim anlayışıyla birleştiren, memlekete, millete, insana hizmet esas alan eğitim kurumlarıdır. Bu okullarımıza haksızlıklar yapıldı, geçişleri engellendi. Bizim İmam Hatip Liseleriyle ilgili yaptığımız düzenlemeler bir hakkın iadesinden ibarettir. Maarifimiz tüm eğitim kurumlarıyla bir bütündür, bütün okullarımız ülkemizin istikbaline, kendi niteliğine uygun olarak hizmet etmektedir.. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AKMERCAN AİLESİ TABLO HEDİYE ETTİ

Açılış konuşmalarından sonra ise Akmercan ailesi bakanlara ve Edirne Valisine tablo hediye etti. Kurdele kesilmesinden sonra ise  Milli Eğitim  Bakanı Nabi  Avcı ve Akmercan ailesi adına Besey Akmercan ilk ders zilini çaldı.