İlk ders Demokrasi Zaferi

Edirne Valisi Özdemir, ''Bizim çocuklarımız ve torunlarımız da bu vatana ve bayrağa sahip çıkacaktır. Bu bizim ruhumuzda ve genlerimizde var. Damarlarımızda vatan ve bayrak sevgisi dolaşıyor''

İlk ders Demokrasi Zaferi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Atatürk anıtında düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan anıta çelenk sundu.

Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda devam eden törene katılan Edirne Valisi Günay Özdemir, sıcakta bekleyen öğrencileri görünce gölgelik alana alınması için talimat vererek ''Protokol gölgede, öğrencileri güneşe almışlar. Öğrencilerimizi mağdur etmemek gerekir.'' dedi.

Eğitim-öğretim yılının heyecanını hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Özdemir, çocukların gözlerinden okullarını ne kadar çok özlediklerini anladıklarını vurguladı.

Devlet olarak her yıl okulların kalitesini arttırmak, fiziki şartları iyileştirmek ve çocuklara iyi bir gelecek vermek için tüm imkanları kullandıklarını ifade eden Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti,''Velilerimizin yetiştirdiği bu çocuklar öğretmenleri ve arkadaşlarının da katkısıyla gelecekte ülkemize ve vatanımıza çok büyük katkılar sağlayacaklar. Özellikle Atatürk'ün dediği gibi, öğretmenlerimizden fikri ve vicdanı hür nesiller yetiştirmesini istiyoruz. Kendi düşüncesi olmayan, başkalarının fikirleriyle hareket eden nesiller yetiştirdiğimiz zaman başımıza neler geleceğini 15 Temmuz'da gördük. Öğretmenlerimizden kendi fikri ve düşüncesi olan, aklını başkasına satmayan öğrenciler yetiştirmesini istiyorum.''

“15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ”

Edirne'de 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk dersi, öğrencilere yönelik hazırlanan "15 Temmuz Demokrasi Zaferi" videosunun gösterimiyle başladı.

Kentte Atatürk Ortaokulu öğrencilerine, Milli Eğitim Bakanlığınca gönderilen, darbe girişimin yaşandığı geceyi anlatan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının da bulunduğu video izletildi.

Öğrencilerle birlikte videoyu izleyen Edirne Valisi Günay Özdemir, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da ciddi bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Özdemir, ''Yanlış yolda olan, yanlış eğitim alan birçok kişi ülkemizde hainliğe kalkıştılar. Bu hainlik karşısında vatanını, milletini seven Türk gençliği durdu. Sizler ve bizler bugün burada duruyorsak, şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Sizler de bundan sonra da yine Çanakkale'de, Dumlupınar ve 15 Temmuz'da olduğu gibi, ülkemiz sıkıntıya düştüğünde harekete geçecek, bu bayrak ve vatan için mücadele edeceksiniz. Bizim çocuklarımız ve torunlarımız da bu vatana ve bayrağa sahip çıkacaktır. Bu bizim ruhumuzda ve genlerimizde var. Damarlarımızda vatan ve bayrak sevgisi dolaşıyor.'' diye konuştu.

Vali Özdemir, öğrencilerden 15 Temmuz'da yaşananları unutmamalarını isteyerek darbe girişimin yaşandığı geceyi ve şehitleri anlatan kitapçık dağıttı.

AA