İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Sarayiçi Er Meydanı'ndaki yerini aldı

Salgın seyrinin hafiflemesiyle birlikte etkinliklerin yapılmaya başlamasının ardından özlemle beklenen 660'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i karşılama töreniyle başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da salgın tedbirlerinin yanı sıra oluşabilecek sakatlıkların önüne geçmek amacıyla harekete geçen sağlık ekipleri Sarayiçi Er Meydanı'ndaki yerini aldı.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Sarayiçi Er Meydanı'ndaki yerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Görevli sağlık ekiplerinin tam teşekküllü şekilde sahadaki yerini aldığını söyleyen Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, alınan önlemler ve yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Salgın tedbirlerini uyguluyoruz

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte kontrol noktasında çalıştıklarını aktaran İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, termal ve manual kameralarla ateş ölçümünün yanı sıra HES kodu sorgulaması yaptıklarını söyledi.  

HES Kodu sorgulamasında riskli tespit edilen kişileri karantina uygulamasına tabi tuttuklarını ve içeriye almadıklarını vurgulayan Dr. Yıldırım; “Müsabakalardan ve önce sonra güreş alanını sabah akşam dezenfekte ediyoruz. Gelen güreşçilerimizin PCR Testlerini yapıyoruz. Yanlarında PCR Testi olmayanları Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde PCR Testine tabii tutuyoruz. Test sonucu negatif olmayan sahaya çıkamıyor. Ekiplerimiz hem saha içinde hem saha dışında 112, hastane ve UMKE ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Tüm uzmanlarımız olabilecek bütün kazalara karşı hazır durumda beklemekte. Burada yoğun bir şekilde tüm sağlık tedbirlerini elimizden geldiğinde uygulayarak misafirlerimizi korumaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“100’ün üzerinde sağlık çalışanı güreşlerde görev aldı”

Yüzün üzerinde sahada aktif olarak görev yapan personelin olduğunu belirten Yıldırım, 7 tane 112 ekibinin de hazır beklediğini aktardı.

Sahaya çıkmadan önce güreşçilerin sağlık muayenelerini yaptıklarını ifade eden Yldırım; “Uygun olmayanları güreş alanına almıyoruz. Hastanelerimizde, hastaneye gelecek sakatlıklara karşı tüm uzman hekimlerimiz ve ekiplerimiz hazır olarak bekletiliyor. 100’ün üzerinde personelle sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Her tribünde de 2’şer tane sağlık personelimiz bulunuyor. Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında bütün önlemler alındı” şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan