İl Genel Meclisi'nde 2026 mesaisi sürüyor

Edirne İl Genel Meclisi'nin 2026 yılı toplantıları kapsamında 1. Oturumun ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Toplantı, yoklama yapılması ve önceki birleşimde görüşülen komisyon raporlarının özetlerinin okunmasıyla başladı.

İl Genel Meclisi'nde 2026 mesaisi sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni yıl toplantılarının ikinci oturumunda toplam 3 gündem raporu ile Valilikten gelen 1 önerge ele alındı. Okunan önerge, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Önergenin görüşülmesinin ardından gündem raporlarına geçildi. İlk olarak Şehitlikler ve Şehit Ailelerini Koruma Komisyonu raporu ele alındı. Komisyon Başkanı Sezgin Gündoğdu, hazırlanan raporu meclis üyelerine sundu.

Daha sonra İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon Başkanı Mehmet Güneş Yılmaz, komisyonda yapılan çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirdi. Sunulan raporda, Keşan ilçesinde yer alan Saros Körfezi’ndeki gelişmelerin ele alındığı ifade edildi.

Toplantının devamında Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu raporu gündeme geldi. Komisyon Başkanı Halil Akdağ, raporu meclis üyelerine okuyarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gündemde yer alan komisyon raporlarının görüşülmesinin ardından Edirne İl Genel Meclisi’nin 2026 yılı 1. Oturumunun ikinci toplantısı sona erdi.