'İl Genel Meclis Başkanı yanlış bilgi veriyor'
AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş'in geçtiğimiz günlerde bir gazetede çıkan hala asbestli borulardan su içen köylerin bulunduğuna dair açıklamalarına tepki gösterdi.
Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş’in kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini söyledi. Akmeşe, “İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş’in, gerçekten yalan yanlış bir açıklaması var. Bu bizi derinden üzmüştür.” dedi.
Ak Parti İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Akmeşe, çeşitli konularda açıklama yaptı. Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe ; “Geçen hafta içinde İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş’in, gerçekten yalan yanlış bir açıklaması var. Bu bizi derinden üzmüştür. Edirne’deki köylerdeki asbestli boruların bazılarından su içiliyor diye bir açıklaması vardı. Bunun kesin aslı ve astarı yoktur. 2 sene öncesinde bizim bütün köylerimizdeki hem su ve kanalizasyon işleri tamamlandı. Hem de Türkiye tarihinde bütün köy yollarımız da asfalt oldu. Bütün bunlar 2 yıl önce bitti şu anda bunların yenileme çalışmalarını yapıyoruz. Fakat ne yazık ki; Sn. Belediye Başkanımızın bastırmış olduğu “Kurtuluş Dergisinde”; bunları gözden kaçırmamamız gerekir ki bir kısmı 1934 yılından kalan su şebekesini 360 bin metre içme suyu şebekesi projesiyle yeniliyoruz. Kentimizin içme suyu şebekesini komple yenileyecek olan bu problemin ihalesi 4 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilecek demişler. Ben demedim bunu. Belediye’nin bastırmış olduğu Kurtuluş Dergisine bakacak olursanız görürsünüz. Ben şimdi soruyorum; 1934 yılında döşenen su boruları nasıl bir borudur? Ve halkımız bu borulardan şu anda halen su içiyor mu? İçiyorsa Edirne Halkı bunu yargılaması lazım. Mehmet Geçmiş de bunu söylemesi lazım. Edirne halkına yazık günah değil midir? Geçen sene Sn. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla toplu bir açılış töreni gerçekleştirdik. Kayalı barajından suyu Edirne’ye DSİ getirdi. Arıtmasını da yaptı. Hem kalite olarak çok yüksek hem de nitelikli bir su. Fakat maalesef o suyu Edirne şebekesine vermesine rağmen evlerimizde sağlıklı bir şekilde içemiyoruz. Çünkü 1934 yılında döşenen bu borulardan dolayı. 1986 da bir yenilemeye gidilmiş ama bu da kısmi olmuş yenileyememişler. Ve şu an evimize gelen suyun %65’i kaçak bu da belediyenin söylemlerine göre. Bunu da ben söylemiyorum. Edirne halkı buna layık mı? O halde ben de Mehmet Geçmiş’e veya bunların muhataplarına sormak istiyorum. Sen çıkıp halkı yanlış bilgilendiriyorsun. Diyorsun ki Edirne’nin bazı köylerinde asbestli borulardan su içiliyor, ben de diyorum ki bu iş tamamlandı biz zaten o işleri bitirdik. Ama maalesef şu anda Edirne belediyesi bize 1934 yılında döşenen su hattı ile evlerimize su veriyor. Bunun cevabını versinler. Ama Edirne halkı hangi borulardan su içiyor birisi çıkıp bize söylesin. Ben kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum. Mehmet geçmişin gazetedeki yazısını okudum ve gerçekten üzüldüm. Çünkü ben o köylere giden su borularının ve alt yapının değiştiğini biliyorum. Edirne bu ilklerin içindedir. Edirne’mizdeki köylerde asbestli borulardan su içilmiyor. Ama ben Edirne Halkının bu borulardan su içtiğini biliyorum. Belediye kendisi basmış bu dergiyi. Buradan yetkililere tekrardan sormak istiyorum; Edirne Halkı temiz su içebiliyor mu, arıtılmış su içebiliyor mu, Edirne Halkı normal çeşmeyi açtığında suyu içebiliyor mu? Ben içmediğini biliyorum. Sadece Mehmet geçmiş ile ilgili tepkimi belirtmek istedim.” dedi.
Sosyal gelişim merkezleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Akmeşe; “Sosyal gelişim merkezleri ile ilgili Sn. Valimizin bir çalışması vardı. Kenar mahallelerdeki ihtiyacı olan kardeşlerimizin burada hem eğitimi, hem spor, toplantı salonu onları topluma kazandırmak dezavantajlı çocuklarımızı bir şekilde topluma kazandırılmasını sağlamak amacıyla. Çok faydalı projeler Edirne için yapıyoruz bu projeleri. CHP’li meclis üyeleri neden bunu reddettiler? Bunu hiç kimse sorgulamadı. Bu işler kimsenin babasının hayrına yapılmıyor. Hakikaten ihtiyacı olan çocuklar için yapılmış bir proje. Parası yoksa Madem kendisinin makam aracının şoförü var. Ondan kıssın biz bu kardeşlerimize yardımcı olalım. Neden bunu yapmıyorlar. Gerekçesi buysa para bulunur. Önemli olan insansa para bulunur. Meclis üyeleri bu projeyi reddetse de ben Sn. Valimizle görüşeceğim ben de hükümet katkısıyla bunu gerçekleştireceğim. Ama bunlar Edirne’nin hakikaten hiçbir yarasına parmak basmıyorlar, hep köstek oluyorlar eskiden beri böyleydi yine böyle devam ediyor. Ben dikkati buraya çekmek istedim” dedi.
Özlem Ceylan