İki yaka birleşiyor

Karaağaç köprüsü Meriç nehrinin iki yakasını birleştiriyor. Taşkınlar nedeni ile yapımı aksayan köprünün Cumhuriyetimiz 92. yılı olan 29 Ekim günü açılması planlanıyor.

İki yaka birleşiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin en uzun 4 köprüsü arasına girecek olan Karaağaç köprüsü, Meriç nehrinin iki yakasını birleştirecek.  1943 metre uzunluğunda olacak olan köprü 156 ayaktan oluşuyor.

14 Temmuz 2013 tarihinde dönemin Ulaştırma Bakanı Binali  Yıldırım ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından temeli atılan köprü, 29 Mayıs 2015 tarihinde açılması planlanmış ancak  yaşanan taşkınlar nedeni ile açılış ertelenmişti.

29 EKİM 2015 GÜNÜ AÇILMASI PLANLANIYOR

Köprü yapım çalışmalarının büyük bir kısmının bitirildiğini belirten yetkililer, nehir bölümünde kazık çakma ve beton atma çalışmalarının  sürdüğünü belirterek, ani gelişen su yükselmeleri yüzünden çalışmaların aksadığını söylediler. Nehrin her iki yakasında karada kalan alanların tamamlandığını ve ayakların dikilerek üstlerine taşıyıcıların yerleştirildiğini belirten yetkililer, sözleşmede yer alan tarih olan 29 Ekim 2015 tarihinde kadar tüm çalışmaların bitirilmesine çalışıldığını söylediler.

“TAŞKINLAR ENGEL OLAMAYACAK”

Köprü yapımının hızla sürdüğünü ve açılış için  29 Ekim 2015 tarihinin belirlendiğini belirten Vali Dursun Ali Şahin, köprünün hizmete girmesi ile Karaağaç’lıların bundan sonra her taşkında mahsur almayacaklarını söyledi. Köprünün sadece her iki yakayı birleştirmekle kalmayıp, ulaşım sorununu da çözeceğini belirten Vali Şahin, Karaağaç köprüsünün ulaşıma açılması ile Tarihi köprüler Tunca ve Meriç köprüsünün sadece yayalar için kullanılacağını söyledi.

“KÖPRÜYÜ BEKLİYORUZ”

Yıllardır taşkınlar yüzünden mağdur olduklarını belirten Karaağaç’lılar ise, 29 Ekim gününden itibaren köprünün bir milat olacağını ve Karaağaç halkının taşkın esaretinin biteceğini söylediler.

Kerim YURK