İki işçi hayatını kaybetti

İpsala'daki Hamzadere Barajı inşaatına bağlı sulama kanalı çalışması sırasında göçük altında kalan iki işçiden birinin cesedine ulaşıldı, diğeri ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İki işçi hayatını kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, AFAD, UMKE, itfaiye, jandarma ve Keşan'dan gelen maden işçilerinin 16 saat süren çalışması sonucunda işçi Veli Gök'ün cesedi, toprak altından çıkarıldı. Gök'ün cesedi, incelemenin ardından Keşan Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Ekipler tarafından toprak altından çıkarıldıktan sonra Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Eyüp Çatalbaş da, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu arada, yaralı işçiler İlker Karagedik ve Mehmet Taneli'nin tedavisi devam ediyor.

"RAPOR GELDİKTEN SONRA ANLAŞILACAK"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, baraj inşaatındaki göçüğün sebebinin rapor geldikten sonra anlaşılacağını bildirdi. Şahin, katıldığı bir törende gazetecilerin soruları üzerine, sulama kanalı inşaatında çalışan Gaziantepli işçi Veli Gök'ün cesedinin uzun süren çalışma sonucu toprak altından çıkarıldığını söyledi.

Rapor geldikten sonra göçüğün esas sebebinin anlaşılacağını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Yani şirketin burada bir vebali yok. DSİ'nin bir sorumluluğu yok. Ama bu göçüktür, bu oluyor nedense. İyi tedbir de alınmamış olabilir. Ben bilemiyorum. Rapor gelmeden konuşmak doğru olmaz. Rapor geldikten sonra göçüğün esas sebebi anlaşılacaktır. Allah, işçimizin ruhunu cennet mekan etsin diyoruz. Diğer 3 işçi kurtarıldı. Çok hummalı bir çalışma yapıldı. Edirne, Keşan ve Tekirdağ'dan gelen ekiplerin çalışmaları sonucunda üç işçi kurtarıldı."

Vali Dursun Ali Şahin, sulama kanalı inşaatındaki çalışmaların devam edeceğini belirtti.

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İpsala Jandarma Komutanlığı ekipleri, kanal çalışmasını üstlenen inşaat şirketinin şantiye şefi ve bu şirkete hizmet sağlayan taşeron şirketin sahibini gözaltına aldı. Savcılık sorgularından sonra mahkemeye sevk edilen iki kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ekipler, kanal inşaatında çalışan işçilerin de ifadelerine başvurdu.

AA