İba: 'Üç ayların manevi iklimini hep birlikte yaşıyoruz'
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda tüm Edirnelilerin ve İslam Aleminin kandilini kutladı.
Üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu kurtuluş olan bu mübarek atmosferi hep birlikte karşılamanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kandillerin insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran ve ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile oluyor. Üç aylar duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktasına ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir dönem. Birlik beraberliğimizi bu mübarek günlerde daha da güçlendirmeliyiz." Dedi.
İba, mesajında, bu mübarek zamanların birlik, beraberlik ve manevi arınma için önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti. Regaip Kandili'nin önemine dikkat çeken İba, bu gecenin rahmet ve bereket kapılarının ardına kadar açıldığı özel gecelerden biri olduğuna vurgu yaptı.
Kandillerin toplumsal dayanışmayı güçlendiren özel zamanlar olduğuna vurgu yapan İba, bu gecelerin insanlar arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarını pekiştirdiğini belirtti.
Regaip Kandili'nin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni eden Belgin İba “Bu gece semaya açılan ellerin geri çevrilmeyeceğine gönülden inanıyoruz. Mübarek üç ayların ve Regaip Kandili'nin tüm İslam alemine barış, sağlık, huzur ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Regaip Kandili'nin; ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamasını, milletçe sıkıntılarımızdan kurtulmamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, fedakâr gazilerimize, kahraman milletimize ve hayatını kaybetmiş olan tüm hemşehrilerimize selametler diliyorum.” ifadelerine yer verdi.