İba, eğitimde fırsat eşitliği için koşacak

TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba eğitimde fırsat eşitliği için koşacak.  Geçtiğimiz yıl N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşu Kampanyası ile Türkiye genelinde maddi imkânları yetersiz 46 çocuğa burs imkânı sağlayan TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, bu yıl daha fazla çocuğa umut olmak için mücadele edecek.

İba, eğitimde fırsat eşitliği için koşacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecek N Kolay 43. İstanbul Maratonu Sanal Koşusunda Devlet okullarında okuyan ve maddi imkânsızlıklar içinde yaşayan başarılı çocukların nitelikli eğitim olanağına kavuşması için koşacak olan TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, Edirnelilere ve eğitim sevdalılarına kampanyaya destek verme çağrısında bulundu.

Her yıl yerli ve yabancı yüzlerce koşucunun katıldığı N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşusunun 43.’sü 7 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Cep telefonlarına indirilecek uygulama ile 7 Kasım tarihinde yapılacak koşunun verileri Spor AŞ’ye iletilecek ve maraton sıralaması öğrenilebilecek. Ayrıca katılımcılar ‘İyilik Peşinde Koş’ platformu üzerinden kampanya oluşturarak sevdiklerinden istedikleri sivil toplum kuruluşuna bağış yapmalarını isteyebilecek.

Türk Eğitim Derneği’nin 1928 yılından bu yana eğitimde fırsat eşitliği misyonunu yürüttüğünü ifade eden TED Edirne Koleji Kurucusu İba, devlet okullarında okuyan ve maddi imkânı yeterli olmayan başarılı çocuklara burs fonu yaratmak için koşacaklarını söyledi.

En büyük hedeflerinin gençliğin nitelikli eğitime kavuşması ve ‘Başaracağım” diyen daha çok çocuğa ulaşmak olduğunu söyleyen İba; “O nedenle çocuklarımız için durmaksızın koşmaya devam edeceğiz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüm eğitim sevdalılarını destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

İba, kamu kurum ve kuruluşlarına seslendi

Sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarından da nitelikli eğitime destek olmalarını beklediklerini söyleyen İba, daha fazla çocuğa ulaşabilmek ve gözlerindeki ışıltıya ortak olmak için birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Dünyada kıtalararası koşulan tek maraton olma özelliğine sahip N Kolay 43. İstanbul Maratonu 42K, 15K ve 42K paten kategorilerinde yine sınırlı sayıda katılımcı ile koşulacak!

Özlem Ceylan