Hedef Sosyal Medya
Birçok il sosyal medya tanıtımlarına ağırlık verirken Edirnelilerin bu konuda fazla çalışmadığını söyleyen fotoğraf lejyonerimiz Anıl Zengin, bu konuda çalışmalara başladı.
Daha önce Edirne’de Gazetecilik yaptıktan sonra çeşitli yaygın medya kurumlarında kameramanlık görevi üstlenen Anıl Zengin. Hobi olarak başladığı Fotoğraf işinde başarılarını arttırdıkça arttırıyor. Geçtiğimiz aylarda Digital SLR Fotoğraf Dergisi’ne konu olan Zengin, ayrıca derginin Anıl Zengin’in fotoğraflarını kitap haline getirmesiyle de hoş bir sürprizle karşılaşmıştı. Bunun ardından dünyanın en ünlü belgesel yayın grubu National Geographic’in internet sitesine başta Tunca Köprüsü Fotoğrafı ile sonra da başka fotoğraflarıyla defalarca girmeyi başardı.
Zengin, gazetemize yaptığı açıklamada “Edirne’nin tanıtımına destek verebiliyorsam ne mutlu bana” demiş, sonra da sözlerine şöyle devam etmişti; “Ben Edirneliyim ve yaptığım işlerde Edirne’ye fayda sağlamayı da düşünerek çalışıyorum. Bu fotoğrafımla National Geographic’in Uluslararası Fotoğraf yarışmasına da katılarak Unesco Dünya Mirası somut ve soyut listelerinde yer alan Edirnemizin listelerde olmayan güzelliklerini de göz önüne sermek istiyorum.”
Açıklamasının sonunda asıl ustalık alanı olan Sokak fotoğrafları için de Edirne’ye geleceğini söyleyen Anıl Zengin, bu sözünün bir bölümünü tuttu. Geride bıraktığımız hafta Edirne’ye gelen Zengin, son zamanlarda şehirlerin sosyal medya fenomenleri aracılığıyla tanıtım yaptığını dikkate aldığını ve Edirne için yapılan pek bir şey göremediğini söyledi. Bu sebeple çeşitli zamanlarda Edirne’ye gelerek fotoğraflamaya devam edeceğini ve sosyal medyada yoğun paylaşımlarla kalabalık takipçi listesine elinden geldiği kadarıyla Edirne’nin tanıtımını yapacağını söyledi. Zengin sözlerini şöyle bitirdi; “Edirne’nin sosyal medyada tanıtım eksiği olduğunu gördüm. Aktım ki bu alanda insanlar birlik olamamış, kendi başına uğraşan birkaç kişinin dışında bir şey yok. Bu işi yapabilecek bir çok kişi kendi reklamının peşine düşmüş. Ben de bir Edirneli olarak kendime düşen görevi yapmaya karar verdim. Takipçi sayım her geçen gün artarken bundan Edirne adına da faydalanmak istedim ve Edirne konulu bolca fotoğraf çektim. Edirne için yeterli değil ama şimdilik elimden gelen budur. Aralarından seçtiğim 100’e yakın dotoğrafı Instagram hesabımda açacağım ilk “Edirne” albümümde yayınlayacağım. Ayrıca İstanbul’da sergi açmayı da düşünüyorum. Hiçbir kurum ya da kuruluştan destek almadan bu çalışmayı yürütüyorum. Sadece gazeteci arkadaşlarımdan aldığım manevi destek azalmadan sürüyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.”
Tunç Üçer