Hastaların tercihi
Hastalar Kamu Hastaneleri ön plana çıkardı. Kamu Hastanelerinde 2.044.869 hastaya tıbbi hizmet verildi.
Edirne Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı devlet hastanelerinde toplam 2.002.762 hastaya, yatarak tedavi gören toplam 42.107 hastaya olmak üzere toplam 2.044.869 hastaya tıbbi hizmet verildi. Toplam 46.784 nitelikli ameliyat yapıldı, 19.002 diyaliz seansı uygulandı. Toplam 186.179 hastaya diş tedavisi yapıldı.
Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Edirne Kamu Hastaneleri’ne bağlı sağlık tesislerimizde 109 seans “Gebe Eğitimi” düzenlenerek, 197 gebeye “Gebe Okulu Katılım Belgeleri” takdim edilmiştir.“Anaokulu Projesi” ile Edirne Kamu Hastaneler Birliği ve Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte planladığı proje ile 106 Anaokulu öğretmenine Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nin konferans salonunda sağlık eğitimi verildi.Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Acil Sağlık Hizmetleri Yenilikçi Yaklaşımlar” Proje Yarışması sonucu yarışmaya katılan 90 proje içerisinde “İlk Yardım Her Yerde” projesiyle Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği 3.lük ödülüne layık görüldü.
Edirne Kamu Hastaneler Birliği’nin “Sağlık Turizm: Trakya Destinasyonu” konulu fizibilite projesi, Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı doğrudan faaliyet programı kapsamında destek almaya hak kazandı.Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun Marmara bölgesi için düzenlediği “ Marmara İletişim Çalıştayı” için İlimiz uygun görüldü, Genel Sekreterliğimizin organizasyonu ile gerçekleştirildi.Merkez köylerde Fizik Tedavi olması gerekirken hastaneye gidip gelemeyen, hastaneye yatamayan, hastalığını ihmal etmek zorunda kalan yaklaşık 300 hastamızın ayağına Gezici Fizik Tedavi aracı ile giderek tedavilerini aksatmadan sağlıklarına kavuşturduk.Genel Sekreterlik KBRN Koordinatörleri tarafından, Trakya bölgesinde bulunan Kimyasal-Biyolojik-Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) Arındırma Ünitelerinin değerlendirilmesi yapılmış ve toplam 369 sağlık çalışanına konu ile ilgili eğitim verilmiştir.
Genel Sekreterliğimiz bünyesinde oluşturulan “Otelcilik Hizmetleri Çağrı Merkezi”mizde yıllık 50.000 civarında hastamıza telefon ile ulaşılarak memnuniyet anketi uygulandı. Anket sonucunda hastalarımızın görüş ve önerileri doğrultusunda düzeltici faaliyetlere önem verildi.
Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerine başvuran engelli vatandaşların sağlık hizmetine erişebilirliğini arttırmak için Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde “İşaret Dili Eğitimi” yapılmış, eğitime katılan sağlık personellerine “İşaret Dili Eğitim Katılım Belgesi” verilmiştir. Uzunköprü Devlet Hastanesi ve Keşan Devlet Hastanesi’nde “İşaret Dili Eğitimi” verilmeye devam edilmektedir.Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerinde sağlık çalışanlarına diyetisyen tarafından “Obezite ve Sağlıklı Beslenme Eğitimi” verildi.
Genel Sekreterliğimiz ile Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde, Edirne Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi ve Edirne Çocuk Sitesi’nde çalışan bakıcı annelere yönelik “Çocuk Sağlığı ve İlkyardım” konulu eğitim alan 64 bakıcı anneye eğitim sertifikaları verildi.Antalya’da düzenlenen “9. Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi”nde Genel Sekreterliğimize ait 3 çalışma sözel bildiri olarak, “6. Uluslararası Sağlık Ve Hastane Yönetimi Kongresi”nde ise Genel Sekreterliğimize ait 2 çalışma sözel bildiri olarak sunulmuştur.” denildi.
Haber Merkezi