'Göreve talibim ve iddialıyım'

CHP Edirne üçüncü sıra milletvekili adayı Gürkan Güneser basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi. Güneser, ' Adaylığım bir görevdir ve göreve talibim' dedi.

'Göreve talibim ve iddialıyım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önceki akşam basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Edirne üçüncü sıra milletvekili adayı Gürkan Güneser, seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 7 Haziran seçimlerinde kendisinin il teşkilatı tarafından yalnız bırakıldığını belirten Güneser, 1 Kasım seçimlerinde teşkilat desteğini almak için elinden geleni yapacağını belirtti. Ülkemizdeki terör ve ekonomi sorunlarının sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu iddia eden Güneser konuşmasına şöyle devam etti; "Gelinen noktada bu seçim kaçınılmaz ama bu seçime kimlerin sebep olduğunu, seçimin neden tekrar yapıldığını çok güzel anlatacağız diye düşünüyorum. Bu seçimin yapılma gerekçelerini doğru anlatmak lazım. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ortaya çok iyi koymak lazım. Gelişmiş demokrasilerde hükümetler iki sebepten iktidardan düşerler; birincisi çok kötü giden bir ekonomi varsa, ikincisi de o ülkede bir karışıklık bir anarşi ortamı doğduysa, terör söz konusuysa, dış politikalarında anormal şeyler yaşanıyorsa. Bizim ülkemize baktığınız zaman terör aldı başını gidiyor. Bunların sebeplerinin anlatılması gerekiyor. Doların yükselmesi, vatandaşın alım gücünü ciddi oranda azaltıyor. Vatandaşın cebindeki para küçülüyor. Peki vatandaşın maaşlarında bir iyileştirme düşünüldü mü? Hiç kimse tarafından düşünülmedi."

"DÜNYA'YA REZİL OLACAĞIZ"

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacılar konusuna da değinen Güneser; "Türkiye'ye gelen sığınmacılar burada nasıl yaşayacaklar? Ne iş yapacaklar? Biz onları alırız bakarız demekle olmuyor. Yarın öbür gün bunlar soğuktan donup ölürlerse dünyaya rezil olacağız. Bunlar tamamen belirsiz dış politikaların sonucu. Komşularımızın hiç biriyle aramız iyi değil. Ekonomi kötü gidiyor, terör aldı başını gidiyor, ekonomimiz kötü. Bunlara sebep olan 13 yıldır iktidarda olan hükümetten başkası değil" diye konuştu.

"GÖREV OLARAK BAKIYORUM"

Kendisinin adaylığına görev olarak baktığını belirten Güneser; "Ben kendi adaylığıma, adaylık olarak bakmıyorum. Bunu bir görev olarak görüyorum. Ben bu göreve talibim ve iddialıyım. Dayatma bir seçimde işimiz kolay değil. Özellikle zaman bu kadar kısıtlıyken. Ancak biz elimizden geleni yapacağız. Gerekirse yöntem değiştireceğiz. Ev ev gezeceğiz. Hep piyasada olacağız. Televizyonları kullanabildiğimiz kadar kullanacağız. Tabi beni Edirne'de televizyona çıkartmıyorlar. Buna belli kişiler sebep oluyor. Ocak ayında seçim çalışmalarına başladığımdan itibaren 7 Haziran'a kadar bir kere bile Edirne'de televizyona çıkamadım. Bunun gerekçesi ön seçim döneminde birileri talimat verdi ve ondan dolayı öyle oldu" dedi.

RAFET SEZEN'İN ADAY OLMASI

Bir gazetecinin sorusu üzerine Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen'in Ak Parti milletvekili adayı olması konusunda açıklamada bulunan Güneser; "Trakya Birlik gibi bir kurumu idare edemeyen, zarar ettiren birisi nasıl Edirne'nin sorunlarını çözecek, Edirne'nin derdine derman olacak diyen bir eski milletvekilimiz var; Şemsettin Emir. Demek ki bir sıkıntı var. Birbirinizi fazla sevmeyebilirsiniz. Ama seçim döneminde beraber çalışmak gerekir. Trakya Birlik çiftçiden yana bir politika sergilemeli, iktidar bağımlısı olmamalı. Bunu halk takdir edecek" diye konuştu.