Genel tarım sayımı yapılıyor!

Türkiye genelinde yürütülen Genel Tarım Sayımı çalışmaları Edirne'de de yapılıyor. Tarımsal üretim kapasitesini daha iyi belirlemek, doğru planlamalar yapmak ve üreticilere sunulan destekleri güçlendirmek amacıyla yapılan sayımda bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetlerine ilişkin arazi, hayvan varlığı, alet-makine envanteri, sulama olanakları ve iş gücü gibi birçok veri toplanacak.

Genel tarım sayımı yapılıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) iş birliğinde yürütülen çalışmada, çiftçilere kısa mesaj (SMS) gönderilerek İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan Tarım Sayımı bürolarına davet ediliyor.

Ayrıca isteyen üreticiler, sayım bürosuna gitmeden e-Devlet üzerinden sayım formunu doldurabilecek. TÜİK, telefon yoluyla da anket çalışmaları yürütürken; tüzel kişi statüsündeki tarımsal işletmeler kendilerine verilen şifrelerle web üzerinden formları doldurabilecek.

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, üreticilerin sayım sürecine katılımının önemine dikkat çekerek  “Genel Tarım Sayımı, üreticilerimize yönelik desteklerin daha doğru ve etkili planlanabilmesi için büyük önem taşıyor. Tüm çiftçilerimizi sürece katkı sunmaya davet ediyor, gösterecekleri hassasiyet için teşekkür ediyoruz” dedi.

Sayım süreciyle ilgili ayrıntılı bilgiye TÜİK’in resmi internet adresinden ulaşılabiliyor: https://www.tuik.gov.tr/Kurumsal/Genel_Tarim_Sayimi