'Hızlı tren bölgedeki ticareti genişletecek'

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Bülent Reisoğlu, devam eden Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bölgenin daha da canlanacağını ve ticaretin genişleyeceğini söyledi.

'Hızlı tren bölgedeki ticareti genişletecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

UPEK Başkanı Reisoğlu, devam eden hızlı tren projesinin tamamlanmasıyla bölgedeki ticaret faaliyetlerinin genişleyeceğini anlattı.

Reisoğlu, inşaat nedeniyle pazarda kısa süreli otopark sorunları yaşadıklarını fakat hızlı bir şekilde çözüldüğünü aktardı.

Projenin bölgeye faydalarından bahseden Reisoğlu, bölgede geniş bir alanın açılacağını ve Ulus Pazarı’nın daha ferah bir ortama kavuşacağını ifade etti.

Pazarın taşınmasının çok zor bir proje olduğunu belirten Reisoğlu, “Pazar oldukça büyük ve Edirne’yi beslemekte, farklı bir alana alınması hem halkı, hem esnafı ciddi şekilde yıpratır bu yüzden şu an öyle bir düşüncemiz yok ama ilerleyen zamanlarda ne olur ne biter olanları birlikte göreceğiz.” Dedi.

Edirneli vatandaşların mübarek Ramazan ayını tebrik eden Reisoğlu, “İnşallah hep birlikte sağlıklı, huzurlu günler yaşayacağız. Ülkemizin son zamanlarda geçirmiş olduğu deprem, sel felaketleri halkımızı derinden etkiledi, inşallah bu günlerin üstesinden beraber geleceğiz. Edirne ulus pazarında faaliyetler devam ediyor, bayram alışverişleri olacak bu yüzden halkımız yavaş yavaş pazara geliyor. Dışarıdan gelen Bulgar vatandaşlar pazara gelmeye devam ediyor.  Pazarın merkezi bir yerde olması cazip hale getiriyor.” Şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun