Geleceğimiz Parlak
Edirne'ye bu sene Tarihi Kırkpınar Yaglı Güresleri'nde madalya getiren iki sporcumuz gazetemizi ziyaret etti.
654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Ayak Boyda bronz madalya kazanan Abdülbaki Kara ile Deste Orta boy şampiyonu Ufuk Yanık, gazetemizi ziyaret etti.
Abdülbaki Kara, 8 yaşında başladığı güreş sporunu çok sevdiğini ve Ermeydanının çimlerine çıktığında huzur bulduğunu söyledi. Halen İlhami Ertem Anadolu Lisesi'nde eğitimini sürdüren 16 yaşındaki pehlivan, 8 yıldır güreştiği Kırkpınar'da 4 madalyaya sahip. Geçtiğimiz yıl iki alt boyda güreşen ve şampiyon olan Abdülbaki Kara, bu yıl Ayak boyunda bronz madalya kazanarak aldığı başarıların tesadüf olmadığını gösterdi.
Hedefinin Başpehlivan olarak Edirne'nin Kemerini Edirne'de tutmak olduğunu söyleyen Abdülbaki Kara, başta okul Müdürü Hüseyin Çakıcı'ya ve kulübü Trakya BirIik'e olmak üzere kendisine bu başarıyı kazanmasında emeği geçen tüm antrenörlerine ve kendisine destek olan esnaflara teşekkür etti.
"ABDÜLBAKİ YETİŞMEDEN KEMERİ ALMALIYIM"
Abdülbaki Kara'nın ardından sözü devralan Ufuk Yanık, 19 yaşında ve Trakya Üniversitesi Kırkpınar BESYO'da Spor Yöneticiliği okuyor. 8 yaşında başladığı güreş sporunda birçok başarısı var. Kırkpınar'da da 4 madalyası bulunan Ufuk Yanık, yağlı güreşi bir spordan çok tutku olarak görüyor. Aldığı başarıların ardından bir ara Ankara Şekerspor'a transfer olan Ufuk Yanık, başarılarında en büyük pay sahibinin; Ankara'dan Edirne'ye döndüğünde kendisine en çok sahip çıkan ve bu sene
Kırkpınar'da da kendisiyle en çok ilgilenen isim olan Başaltı Pehlivanımız Soner Toto olduğunu, ayrıca Edirne'de kalmasında büyük etken olan Serhat Ocak'a da manevi borcunun büyük olduğunu söyledi. Ufuk Yanık, Şahi Spor Kulübü başkanı aynı zamanda kendi antrenörü olan Şamil Doğu Delen'in de kendisine öz ağabeyi gibi davrandığını ve imkanları sporcuları için sonuna kadar zorladığını belirterek "Şamil hocamızın da hakkını ödeyemeyiz" dedi.
Bu yıl Kırkpınar'da Deste Orta boyda şampiyon olan ufuk Yanık'ın başarısının dikkat çeken yanı ise hiçbir müsabakasını puanlamaya bırakmadan kazanması. Gelecekteki hedefini "Abdülbaki yetişmeden altın kemeri almalıyım" diyerek esprili bir şekilde açıklayan Yanık, izleyicilerin kendisini hem teknik hem de görsel anlamda Ali Gürbüz'e benzetmesinden hoşnut olduğunu ve “İzleyenlere güzel güreş seyrettirebiliyorsak başarılıyızdır" dedi.
Ufuk Yanık da Kırkpınar'da aldığı başarısında öncelikle payı olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, Trakya Üniversitesi Kırkpınar BESYO Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz, Başaltı Pehlivanı Soner Toto, Şahi Spor Kulüp başkanı ve antrenörü Şamil Doğu Delen olmak üzere kendisine maddi manevi destekte bulunan herkese teşekkürlerini sundu.
EDİRNE GÜREŞİ ALKIŞ ALMAYA BAŞLADI
Yıllardır Kırkpınar Er Meydanı'nda Edirneli seyirci çok az olduğundan üvey evlat gibi kalan ve alkış almayan Edirneli pehlivanlar bu yıl bolca alkış aldı. Özellikle Ufuk Yanık ve Abdülbaki Kara'nın başarılı güreşleri, tribünlerden izleyenlerin dikkatini çekince bu pehlivanlarımız son turlarında tribünlerden yoğun alkış aldı.
Haber Merkezi