Firari fetöcü savcı Yunanistan sınırında yakayı ele verdi

Aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanığın beraatıyla sonuçlanan İzmir'deki 'askeri casusluk' davasının meslekten ihraç edilen savcısı Zafer Kılınç, Yunanistan'a kaçmaya çalıştığı sırada yakalandı.

Firari fetöcü savcı Yunanistan sınırında yakayı ele verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“KAÇAK GRUBU İÇERİSİNDE KAÇMAK İSTEDİ”

Alınan bilgiye göre, hudut birlikleri İpsala yakınlarındaki askeri yasak bölgede yaptıkları denetim sırasında Yunanistan’a kaçmaya çalışırken bir grubu yakalandı. İncelemede şüpheliler arasında, İzmir’deki “askeri casusluk” davasının meslekten ihraç edilen savcısı Zafer Kılınç bulunduğu belirlendi. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

“8 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR”

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığınca İzmir’deki “askeri casusluk” davasının meslekten ihraç edilen savcısı Zafer Kılınç hakkında “görevde yetkiyi zincirleme kötüye kullanmak” özel hayatın gizliliğini zincirleme ihlal ve ifşa etmek”, “hakaret” gibi suçlardan 8 yıla kadar hapis cezası istemesiyle dava açılmıştı.

Davaya bakan Karşıyaka 2.ağır Ceza Mahkemesi de firari Kılınç’ın dosyasını, yargılamanın yapılabilmesi için Yargıtay’a göndermişti.

Savcı Kılınç, Yunanistan’a kaçarken yanında eşi ve biri engelli 2 çocuğu da bulunuyordu.

AA