Finli Uzman Romanlar için geldi

Finlandiya'lı Timo Piirainen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından Sosyal İçermelerin Desteklenmesi Dairesinden Uzman Psikolog Ferda KAYA yapılan çalışmaları yerinde görmek , uygulamada karşılaşılan sorunları tespit etmek ve yapılacak çalışmaları planlamak üzere ilimize geldi.

Finli Uzman Romanlar için geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Romanların yoğun olarak yaşadığı alanlarda Sosyal İçermelerin Desteklenmesi Teknik Destek projesi (kısacası SIROMA) kapsamında proje yürütücüsü Sosyal Politika ve İstihdam Uzmanı Finlandiya’lı Timo Piirainen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından Sosyal İçermelerin Desteklenmesi Dairesinden Uzman Psikolog Ferda KAYA yapılan çalışmaları yerinde görmek , uygulamada karşılaşılan sorunları tespit etmek ve yapılacak çalışmaları planlamak üzere ilimize geldi.

Yaklaşık olarak 2 hafta süre ile ilimizde kalacak ekip üyeleri Romanların yoğun olarak yaşadığı mahalleleri, muhtarları, roman sivil toplum kuruluşlarını, ilçeleri, okulları ve bu alanda çalışan resmi kurumları ziyaret ilgililerle görüşecek ve tespit edilecek sorunlara yönelik yapılacak çalışmaları planlayacaklar.

İlk olarak Edirne Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünü ziyaret eden heyet, proje hakkında görüş alış verişinde bulunarak, İl Müdürü Bilgin Özbaş’tan ilimizde Roman Vatandaşlarımıza yönelik olarak yürütülen faaliyetler hakkında brifing aldılar.

Menzilahir-Umurbey ve Yıldırım Sosyal Hizmet merkezi birimlerini gezen heyet, meslek edindirme kursu kapsamında hizmet alan bayanlarla görüşerek yapılan çalışmaları yerinde incelediler. Bu merkezlerde sadece meslek edindirme kursu dışında sosyal, kültürel, moral, eğitim faaliyetleri, çocuklara yönelik kreş ve etüt hizmetleri verilmesinden duydukları memnuniyeti belirttiler.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş Eğitim ve İstihdam bu projenin kilit unsurlarıdır. Çünkü bunlar sayesinde sosyal dışlanma ve yoksulluğun üstesinden gelebileceğimizi düşünüyoruz.  Ana faydalanıcısı Bakanlığımız olan Projeyi  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile eş güdümlü olarak yürütülmektedir. 2017 yılı sonuna kadar devam edecek iki yıllık proje Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Avrupa Birliği tarafında finanse edilmektedir. Sosyal Hizmetler, istihdam, halk eğitimi, mesleki eğitim ve sağlık hizmetlerinin birleşmesi sağlanarak proje uygulanacaktır. Türkiye genelinde 12 farklı ilde pilot bazda uygulanacaktır. Bu anlamda ilimizde de Küçükpazar, Yıldırım ve Keşan ilçemizde olmak üzere 3 farklı sosyal hizmet merkezi biriminde çalışma ofisleri hazırlandığını belirtti.

Sosyal  Hizmet Merkezi birimlerinin ziyaret edilmesinden sonra Yıldırım mahallesindeki balıkçı kahvehanesine giden heyet buradaki vatandaşlarla sohbet ederek, çay içtiler. AZ81 spor kulübünü de ziyaret eden heyet, Kulüp Başkanı Rıza Ürütürkçü spor kulübünün çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Edirne Kadın Gelişim merkezini de ziyaret eden heyet üyeleri merkezde yapılan eğitim çalışmaları  ve üretilen ürünler  hakkında Edrom Başkan yardımcısı Bahattin Ulusoy ile görüşerek, proje hakkında görüş alış verişinde bulundular.

Haber Merkezi