ETB'den ziyaretler

Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Katerina Varvarigu ile Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın'ı ziyaret etti.

 ETB'den ziyaretler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 
 
Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri,  Yunanistan’ın Edirne Konsolosu Katerina Varvarigu ile Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın’ı ziyaret etti.
Meclis Başkanı Fedai Canım, Yönetim Kurulu Üyesi Eray Karaca ve Meclis Üyesi Ahmet Özmen katıldığı ziyaretlerde, Özay Öztürk,  yeni göreve geldikleri için Konsolos Katerina Varvarigu’ya ziyaret etmek istediklerini söyledi.
Öztürk, “Temennimiz iki ülke arasındaki iyi niyet ve dostluk ilişkilerinin daha da gelişmesi yönündedir” dedi.
Yunan halkının Edirne’ye yaptığı ziyaretlere dikkat çeken Özay Öztürk, şöyle devam etti:
Yunanistan vatandaşları tarafından yapılan ziyaretler Edirne ekonomisine destek sağlıyor, ama bizlerde Yunanistan’a turizm konusunda destek oluyoruz sanırım.
Türkiye, Yunanistan arasında ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla ortaklaşa neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunulduğu ziyarette, Katerina Varvarigu da ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek adına göreve hazır olduğunu ifade etti.
Daha sonra heyet Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürünü Müslüm Yalçına’a iadeyi ziyarette bulunarak bu yılki gurbetçi giriş çıkışları ve gümrükteki çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Müslüm Yalçın “Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük sınır kapısı olan Kapıkule'de, bir gün içerisinde 7 bin 433 araç Türkiye'ye giriş yaptı. Bu yıl bütün zamanların en fazla araç girişinin yapıldığı gün rekorunu kırdık 24 saat içerisinde 7 bin 433 araç yurda giriş yaptı. Son alarak en fazla araç girişi 7 bin 251 araçla 2009 yılında gerçekleşmişti. Araç geçişinde kırılan rekor, aynı zamanda hızlı geçişte de kırılmış oldu. 7 bin 433 aracın gümrük sahasında işlem bekleme süresi ortalama 47 dakikada gerçekleşti.” dedi.
 “Artık bir takım şeylerin yolunda gitmesi bizleri memnun ediyor” diyen Başkan Özay Öztürk Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürünü Müslüm Yalçın’a teşekkür etti.