'Esnafımız hijyen kurallarına dikkat etmelidir'

Edirne Ticaret Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt Bulgaristan'ın bir ay süre ile karşılıklı olarak giriş çıkışların açılmasının iş dünyasında memnuniyet ile karşılandığını söyledi.

'Esnafımız hijyen kurallarına dikkat etmelidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında Türkiye'den dönüşlerde vatandaşlarına karantina uygulamasını kaldırması, ticari hareketliliği artıracağı beklentisiyle Edirne esnafını mutlu etti.

Zıpkınkurt yaptığı açıklamada, “ 1/9/2020 - 30 /9/2020 tarihleri arasında Bulgaristan Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'nın 1 ay süre ile karşılıklı olarak gidiş - gelişe açılması haberi Edirne iş dünyasında memnuniyet ile karşılanmıştır.  İlimiz Edirne ekonomisinde önemli yer tutan komşu ülke Bulgaristan ve Yunanistan‘dan gelen misafirlerimizin bu süre zarfında tüm dünyayı olumsuz etkileyen Covid-19 salgınından hiç kimsenin etkilenmemesi ve elde edilecek sonuçlar doğrultusunda bu sürenin daha da uzatılabilmesi için öncelikle işyerlerinizde mesafe, maske ve hijyen kurallarına en üst düzeyde dikkat ederek gerekli önlemleri almamız gerekmektedir.   Bu önlemler her iki taraf için büyük önem taşımakta olup, uzunca bir süreden beri Covid-19 salgını dolayısıyla komşu ülke Bulgaristan ile olan ekonomik bağlantılarımız maalesef kesilmiş idi, şimdi bu yeni karar doğrultusunda başta Covid -19 önlemleri ve alışveriş için gelen misafirlerimizin aynı anda işletmeniz içinde bulunması gereken kişi sayısına azami dikkat ederek, maske ve hijyen kurallarına tam anlamıyla riayet edilmesi ve satışa sunduğumuz malların kalitesi , sunumu ve fiyat etiketleri konusunda gereken hassasiyeti göstermeniz hususunu önemle bilgilerinize sunarız” dedi.

HABER MERKEZİ