En medyatik başkan

Ajans Press, 81 İl Belediye Başkanının haber karnesini yayınladı. Buna yerel ve ulusal basında en çok yer alan belediye başkanı 10 bin 138 haberle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın oldu.

 En medyatik başkan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Edirne Belediye başkanı Hamdi Sedefçi ise bin 96 haber ile 27. Sırada yer alarak  medyatik başkan oldu.
Seçimler yaklaşırken, 81 ilde Belediye Başkanlarının medyada daha çok yer alma yarışı başladı. Sadece Ulusal basında değil, bölge yerellerinde de icraatların altını çizmek için son döneme girildi.
81 il içinde, 1 Ocak – 31 Ağustos arası en fazla haber olan başkan, 10 binin üzerinde haber ile  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın oldu.  Başkan Akaydın’ı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz takip etti; Aldırmaz 8 bin 565 haberle ikinci oldu.
Başkan Aldırmaz’ı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu takip ederken dördüncü sırada Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe yer aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 7 bin haber ile listenin beşinci sırasından giriş yaparken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kocaeli ve Kayseri Belediye Başkanlarının ardından sekizinci sırada yer aldı.
Bu arada Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç’ın ardından bin 96 haber ile 27. Sırada yer alarak en medyatik başkan oldu. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ise 379 haberle 50. Sırada yer bulabildi.