Edirne'ye Göçmen Akını Devam Ediyor
Sınıra yönelen düzensiz göçmenlere engel olunmayacağını öğrenen binlerce göçmen Edirne'deki Yunanistan sınırına gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin çeşitli noktalarından yola çıkan düzensiz göçmenler Pazarkule Sınır Kapısı'na gelmeye devam ediyor.
Sınıra yönelen düzensiz göçmenlere engel olunmayacağını öğrenen binlerce göçmen Edirne'deki Yunanistan sınırına gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin çeşitli noktalarından yola çıkan düzensiz göçmenler Pazarkule Sınır Kapısı'na gelmeye devam ediyor.
Ateş Yakarak Gecenin Ayazından Korunuyorlar
Avrupa'ya açılan sınır kapılarından Pazarkule Sınır Kapısı'na göçmenler gelmeye devam ediyor.Geçtiğimiz gün sayıları yüzlerle ifade edilen düzensiz göçmenlerin sayısı artık binlerle ifade ediliyor. Gece saatlerinde yürüyerek sınıra kadar gelen göçmenler ateş yakarak dondurucu soğuğa karşı korunmaya çalışıyor.
Biber Gazı ve Ses Bombasıyla Müdahale Ediliyor
Sabah saatlerine kadar bine ulaşan göçmen sayısı her geçen saat artıyor. Düzensiz göçmenlerPazarkule Sınır Kapısı'ndaki tampon bölgede bekleyişlerini sürdürmesinin yanı sıra Yunan güvenlik güçleri yarım saatte bir 2 ses bombası ve biber gazıyla tampon bölgede bekleyen göçmenlere geri çekilmeleri için müdahalede bulunuyor.
Ayrıca kentte yaşayan hayırsever vatandaşlar sınır kapısına doğru hareket eden düzensiz göçmenlere su, yiyecek, bebek bezi ve bebek maması yardımı yaptı.
Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi tarafından sınırda bulunan göçmenlere günde 3 öğün yemek servisi ve mobil tuvalet hizmeti de veriliyor.
Dövdüler, Kıyafetlerini Aldılar
Pazarkule Sınır kapısına yönelmeyen bazı düzensiz göçmenler Edirne'nin Yunanistan'a sınır köylerine akın etti. Doyran olmak üzere Karakasım, Üyüklütatar, Elçili gibi doğal sınır çizgisi Meriç'i kendi imkanlarıyla geçmek isteyen göçmenler köylere akın etti. Yunan güvenlik güçleri tarafından yakalanan göçmenler ise darp edilip kıyafetleri alındıktan sonra Türkiye'ye geri itildi.
76 Bin 358 Göçmen Yunanistan'a Türkiye'den Ayrıldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Twitter hesabından Türkiye'den ayrılan göçmen sayılarına ilişkin yaptığı açıklamaya göre Edirne üzerinden tam 76 bin 358 düzensiz göçmen Yunanistan'a geçiş yaptı.
Edirne'ye gelen düzensiz göçmenlerin Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki bekleyişleri ise sürüyor.
Ogün Kurkan - Doğukan Vurgun