EDİRNE'YE DEĞER KATAN KADINLAR PLAKET İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Saadet Partisi Edirne İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından ‘Edirne'ye değer katan kadınlar' adlı program düzenlendi.
Fabrikada işçi olarak çalışan kadından, öğretmen, doktordan, yöneticisine kadar toplumun her alanında yer alan kadınlar plaket ile taçlandırıldı. Saadet Partisi İl Başkanlığında düzenlenen plaket töreninde duygudolu anlar yaşandı.
Düzenlenen törende konuşanSaadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, “Annenin ne olduğunu ben çok iyi bilirim. Anne nedir? Bilirim. Yokluğundan dolayı bilirim yani. Dolayısıyla çok önemli bir pozisyonunuz var. Cennet annelerinin ayağının altında. Bu söz değil, bu kendisidir. Kadınlar Günü bir gün olmaz her gün bu yüzden benim gözümde yerleri ayrıdır'' dedi.
“Her şeyi annelerimize borçluyuz”
8 Mart’ın kadınların hak, adalet, emek ve özgürlük mücadelesinde önemli bir gün olduğunuifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Tekin, “Dünyada her üç kadından biri hayatının bir döneminde şiddetin bir boyutuyla karşılaşmış. Bu durum ciddi üzüntü vericidir. Görmüş olduğu şiddet nedeniyle vefat eden tüm kadınlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm dünyada görülen. şiddet olaylarını ortadan kaldırmak için tüm gücümüzle çalışmalı ve tedbirlerin alınması noktasında büyük gayret göstermemiz gerekmektedir. Her kadın bir değer katar. Çocuk yetiştirir, bir nesil yetiştirir. Sadece bir kişiye, iki kişiye değil, topluma adeta annelik yapar. Bu toplumun özü aile, ailenin de temel direği kadınlarımızdır. Her şeyi annelerimize borçluyuz” şeklinde konuştu.
Kadınların, toplumun inşasında büyük pay sahibi olduğunu aktaran Saadet Partisi Edirne İl Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Birsen İriş, “Anne olarak, öğretmen, doktor, mühendis, gazeteci, yazar-çizer,bilim insanı olarak, Fabrikada işçi, tarlada köylü, pazarda esnaf, ticaret erbabı,iş kadını, yönetici olarak, toplumun her alanında çalışan ,üreten,iradesini; kimsenin etkisinde kalmadan,her türlü baskının dışında, özgür ve özgün şekilde ortaya koyan kadınlar, daha güzel bir yarını şekillendirecek en önemli unsurdur” dedi.
Ülkenin gelişmesinde kadınların büyük katkıları olduğunu belirten İriş,Adaletin hâkim olduğu gelişmiş bir toplum için, kadınların etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabilmelerinin çok önemli olduğuna değindi.