Edirnespor'a ‘Özel' destek

Edirne Valiliği ve Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün protokolü ile Spor Toto Genel Müdürlüğü'nden 1 milyon liralık ödenek sağlanan 'Edirne'de Sporun Tabana Yayılması" projesi Edirne İl Genel Meclisi'den oluru aldı.

Edirnespor'a ‘Özel' destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclisi “Edirne’de Sporun Tabana Yayılması" projesi için gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda, İl Özel İdaresi’ne aktarılan bütçeyi oylamaya sunarak uygulanan protokole de ortak olmuş oldu. Amatör spor kulüplerinin aktif hale getirilmesi ve değer kazanması amacıyla ortaya çıkan “Edirne’de Sporun Tabana Yayılması” projesi, Edirne Valiliği’nin öncülüğünde Spor Toto Genel Müdürlüğü’nün katkı sunmasıyla, proje için düşünülen 1 milyon liralık ödenek İl Genel Meclisi’nden tarafından kabul edildi.

“Her Türlü Değişiklik Yapılabilecek”

Ödenek ile Edirne’deki amatör spor kulüplerinin sorunlarının azalacağını düşündüğünü söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş şunları kaydetti: “Spor Toto Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğu görüşmelerde Edirne’deki amatör spor kulüplerine reklam karşılığında ödenecek olan 1 milyon para İl Özel İdaresi hesaplarına aktarılmıştır. Aktarılan bu 1 milyon lira paranın İl Özel İdaresi’ne gelmesiyle bütçelendirme çalışmalarının yapılması gerekiyor. İl Genel Meclisi’nin bu parayı kabul edip proje bağlamında harcanması için karar alması gerekiyor. Bununla ilgili Edirne Gençlik Spor Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu bir protokol var. Bu protokole ortak olmamız isteniyor. Bu para ile Edirne’mizin 9 ilçesinin 254 köyünde bulunan amatör spor kulüplerinin tesis, bakım, onarımları ve yeni halı saha açılmasıyla ilgili yatırımlar yapılacaktır. Bir de Edirne’yi il dışında temsil eden amatör spor kulüplerimizin ödenekleri İl Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından ödenemiyordu.”

Engelli Sporcularında Önü Açılacak

110 tane amatör spor kulübünün yanı sıra engelli sporcuların da rahat bir şekilde müsabakalara katılabileceğini ifade eden Geçmiş şöyle devam etti: “Yine engelli sporcularımız var. Engelli sporcularımızın bir otobüs ya da minibüsle müsabakalara gitme imkânları olmuyordu. Uçakla gitmeleri gerekiyordu. Hiçbir kurumun ve kendilerinin de bulunduğu amatör spor kulüplerinde bütçeleri yetmediği için bir uçak bileti alma şansları da yoktu. Şimdi bu gelen 1 milyon lira paradan onlara da bir pay ayrılıyor. Bu protokol gereği bu tarz harcamalar mevcut paradan karşılanacak. Onların daha rahat, insan onuruna yaraşır bir şekilde müsabakalara gitmesi de bu projenin içerisinde yer alacaktır. 110 tane amatör spor kulübünün tesislerinin iyileştirilmesi, turnuvalarının yapılması, amatör sporun daha aktif hale gelmesi ile ilgili hazırlanan bu proje kentimiz için çok önemlidir.”

İpek Deniz