Edirnespor'da kriz derinleşiyor 17 oyuncu cezalı, takım 12 kişi kaldı!

TFF 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Edirnespor, 7 puanla son sırada bulunurken kulüpte yaşanan büyük kriz her geçen gün derinleşiyor. Ligin güçlü ekiplerinden Çorluspor 1947 ile kendi sahasında karşılaşmaya hazırlanan sarı-kırmızılı ekip, kadro daralması nedeniyle tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor.

Edirnespor'da kriz derinleşiyor 17 oyuncu cezalı, takım 12 kişi kaldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kulüp, federasyondan gelen kararlarla toplam 17 oyuncunun ceza aldığını, geriye yalnızca 12 futbolcunun kaldığını açıkladı.

Edirnespor Teknik Direktörü Ümit Tütünci, yaşanan süreç hakkında çok sert ifadeler kullandı:“Bugün toplam 12 oyuncu ceza aldı. Bu durum teknik ekibin ya da kulübün tek başına çözebileceği bir durum değil. Zaten eksiklerimiz vardı, kamp dahi yapamamıştık. Bir şeyleri yeni yeni oturtuyorduk ki cezalar geldi. Artık dayanılacak gibi değil, kimse kalmadı.”

Tütünci, takımın antrenmanlara 13–14 kişi ile çıktığını, bazı cezalı oyuncuları itiraz sonuçlanmadığı için mecburen idmanda tuttuklarını belirtti.

Yaşanan kriz sonrası yapılacak transferle ilgili sorulara Tütünci şu sözlerle cevap verdi: “Şu an hiçbir hamle yapacak gücümüz yok. Bu iş tamamen maddi külfet. Çok büyük fedakârlıklar yaptık ama artık bir noktada tıkandık. Bu takım bu şehrin, biz gelip geçiciyiz. Edirne’nin artık bu takıma sahip çıkması gerekiyor.”

“Acilen 13–14 nokta transfer yapılması lazım. Kimse hayal satmasın, durum ortada.”

Tecrübeli teknik adam, sahada mücadeleyi bırakmayacaklarını ancak durumun vahametini de gizlemedi: “Yedek oyuncumuz yok. Bu hafta denemeye aldığımız 2–3 oyuncuya mecburen lisans çıkarıp kulübeye koyacağız. Oynayanların da maç eksiği var. Ama ne olursa olsun sahaya çıkan çocuklarımıza destek olun. Çorlu bizim gerçek rakibimiz değil. Bizim rakiplerimiz İnkılap, Nilüfer, Kestel, Polatlı.”

 “Edirne bu kadar duyarsız olmamalıydı”

Sportif Direktör Ahmet Erginler de şehrin duyarsızlığına dikkat çekerek çarpıcı açıklamalarda bulundu: “Edirne bu kadar ciddi olmamalı demiştim. Bir tek Edirne 1881 Ataspor veteranları duyarsız kalmadı, bir de 8 yaşındaki bir çocuk parçalı formasıyla destek gönderdi. Ama şehrin geri kalanı maalesef duyarsız. İnanılmaz sahipsiz kaldık.”

Şehrin önde gelenlerine seslenen Erginler: “Valimizden, Belediye Başkanımızdan, Emniyet Müdürümüzden, STK’lardan, sporseverlerden acilen maddi destek gelmesi lazım. Maddi destek olmadan konuşmanın bir anlamı yok.”

Erginler açıklamasında, destek gönderen küçük taraftara da teşekkür etti: “8 yaşındaki kardeşimizin yaptığı destek bizi çok duygulandırdı. Bu hafta onu maça davet ediyorum. Onun gibi yürekli çocuklara ihtiyacımız var.”

Kadro daralması nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Edirnespor, Cuma günü ligde ciddi yatırımlar yapan ve kaliteli kadrosuyla dikkat çeken Çorluspor 1947 ile karşılaşacak.