Edirne'nin kazancı oldu

MEB Özel Sezai Irmak Resim, Müzik ve Bale Kursu Edirne'de bir ilki yaşattı.

Edirne'nin kazancı oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MEB Özel Sezai Irmak Resim, Müzik ve Bale Kursu Edirne'de bir ilki yaşattı.

Çocukların sosyal yaşamlarını güçlendirme, beceri sahibi olma amacı ile kurulan MEB Özel Sezai Irmak Resim, Müzik ve Bale Kursu hizmet binası Vali Gökhan Sözer'in katılımı ile hizmete açıldı. Bale, resim ve müzik kurslarının verileceği merkezinde açılışında konuşan Kurucu Temsilcisi Fehmi IRMAK, "Edirne uzun süre Osmanlı Devletine başkentlik yapmış bir kültür merkezidir. Edirne'de yaşayan bir birey olarak bu kültür ve turizm şehrimize Irmak Ticaret bünyesinde uzun yıllar hizmet ettik. Ancak, yaptığımız gözlemler sonucunda eksikliğini hissettiğimiz sanatsal etkinliklere katkıda bulunmak amacı ile Sanatseverlerin iyi bir ortamda sanatsal faaliyetlerini sürdürmesi için şirketimizin bünyesinde MEB bağlı Resim, Müzik ve Bale sanat dallarında eğitim verecek kurs merkezimizi hizmete açtık. Atamızın" Bir millettin sanat kabiliyeti güzel sanatlara verdiği kıymetle ölçülür "sözünden hareketle, her toplum kendi sanatını icra eden sanatçılarına, geleceğimizi oluşturan gençlerin sanat eğitimlerine, büyük önem vermelidir ki; Çağdaş toplum seviyesine ulaşılsın.

Bu nedenle, yıllardır havasını teneffüs edip suyunu içtiğimiz bölgemize; bu hizmeti vermeyi kendimize borç bildik. Bunun için kurs binamızı halkımızın hizmetine şevk ve heyecanla sunuyoruz." Dedi.

VALİ SÖZER'DEN ÖVGÜ

Edirne'nin her geçen gün değişime uğradığını ve geliştiğini belirten Vali Gökhan Sözer, böyle bir girişim için Irmak ailesini kutladı. Vali Sözer, "Çocuklarımızın eğitimi için yapılan tüm yatırımların yanındayım" dedi.

"KIZIM İLHAM VERDİ"

Fehmi Irmak, anasınıfına giden kızının kalabalıktan çekinip yapacağı bale gösterisi için sahneye çıkmaması üzerine, bu sorununu yenmesi ve başka çocukların da sanat ve kültür etkinliklerinden yararlanabilmesi için 2 milyon lira harcayarak eğitim merkezi açtığını söyledi. Irmak, "Kızım 2 yıl önce anasınıfında yılsonu gösterisi için hazırlanırken, yapacağı bale gösterisine o anki psikolojisi nedeniyle çıkmadı. Bale öğretmenleri, 'Zeynep sahneye çıkmayacaksa kıyafetleri verin, başka biri sahneye çıksın' dedi. Bu beni çok kızdırdı ve böyle bir yer açmaya karar verdim. Amerika'da bunun örneği var. Bir baba, ölen oğlunun okuduğu okula heykelinin dikilmesini ister. Ancak üniversite yönetimi bunu kabul etmeyince, oğullarının adını taşıyan Stanford Üniversitesi'ni kurdular. Bu baba ve anne üniversite yönetimine kızıp üniversite kurdu, ben de bale öğretmenlerine kızıp burayı kurdum."