Edirne’den Van’a köprü

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Ana Bilim Dalı Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “Edirne’den Van’a Engelleri Kaldıralım!” projesini gerçekleştirdi.

Edirne’den Van’a köprü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 
 
Van’ın Erciş İlçesindeki Erciş Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu’nda okuyan zihinsel engelli öğrencilere maddi ve manevi anlamda destek olmak için hazırladıkları proje kapsamında yardım toplayan öğrenciler, hazırladıkları kolileri teslim etmek için yola çıktı.
İki yıl önce yaşanan depremin acılarını silmek ve Edirne’den Van’a yardım köprüsü kurmak amacıyla yola çıkan öğrencilerin proje danışmanı Öğretim Görevlisi Zübeyde Omurtay: “Bu projeye öğrencilerimin duyarlılığı sayesinde başladık. İnternet üzerinden okulu bulduk ve telefonla onlara ulaştık. Okuldaki 35 öğrenciye bu kapsamda yardımda bulunacağız.” dedi. Omurtay: “Van’daki engelli öğrencilerin de burada abi ve ablalarının olduğunu maddi ve manevi anlamda yanlarında olduklarını hissettirmek amacıyla böyle bir proje hazırladık. Bu kapsamda 3 ay boyunca öğrencilerimle çalışmalar yaptık, kermesler düzenledik. Staja giden okullarda duyurular yapıldı. Kermeslerden elde edilen gelirlerle eksik kalanları giderdik. Sponsorlarımızın yanı sıra katkılarından dolayı Edirne Belediyesi başta olmak üzere Anafen Dershanesi, Vali Fahri Yücel İlkokulu ve Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’na çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
NT Mağazaları, Zeynep Kız Öğrenci Yurdu, Edirne Bedensel Engelliler Derneği, Daşkıran Fotokopi, Özgün Kitabevi, Yapada Kitap Evi, Zarif Çiğ Köfte ve Bülent Paçarız’ın da sponsor olduğu projeye Edirne halkı da duyarlı davranarak yardımda bulundu.
 ‘BÖYLE BİR PROJE ÇOK GURUR VERİCİ’
Proje öğrencilerinden Zihinsel Engelliler Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Elçin Nurçin, geleceğin öğretmen adayları olarak ülkemizin doğusunda ya da batısında ayrım yapılmadan engelleri kaldırmayı ve gönüllerde kardeşlik ve dostluk köprüleri kurmak için bu projeyi hazırladıklarını belirtti.
Nurçin: “Bizler böyle bir projeyi hazırladığımız ve tamamladığımız için çok gururluyuz. Amacımız Türkiye’nin neresi olursa olsun, sadece Van değil tüm ülke genelinde kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirmek. Biz şimdilik Van Erciş’teki Erciş Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki öğrenci kardeşlerimizle bu bağları kurduk. Bu etkinlikle diğer öğrenci arkadaşlarımıza da örnek olmak istiyoruz. Bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Projeyi hazırlarken çok heyecanlıydık. Bugün kolileri gönderirken de heyecanımız devam ediyordu. Oradaki engelli kardeşlerimize, burada abi ve ablalarının olduğunu hissettirebilmek bizleri çok mutlu edecek. Edirne halkının da desteğiyle gurur verici bir etkinliğe imza attık. Böyle bir adım atmak biz geleceğin öğretmen adayları ve üniversitemiz adına büyük bir onurdur.”