Edirne'den Kısa Kısa
Edirne'den Kısa Kısa
Cep telefonu operasyonu
Bulgaristan uyruklu 4 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, 410 kaçak cep telefonunu ele geçirildi
Edirne'de düzenlenen operasyonda 410 kaçak cep telefonunu ele geçirildi, Bulgaristan uyruklu 4 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapacak araçla getirilen kaçak cep telefonlarının İstanbul'a götürüleceği bilgisi üzerine harekete geçti. Bulgaristan plakalı iki otomobili durduran ekipler, şüphe ve risk analizleri çerçevesinde araçları x-ray cihazından geçirdi. Aramada, araçlardan birinde 410 kaçak cep telefonu ele geçirildi.Olayla ilgili gözaltına alınan Bulgaristan uyruklu 4 kişi, Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.
Cep telefonlarına ve araca el konuldu.
İstatistikler açıklandı
İpsala ilçesinde, geçen yılın doğum, ölüm, evlenme ve boşanma istatistikleri açıklandı.
İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, yaptığı açıklamada, İpsala Nüfus Müdürlüğünün 2013 yılı nüfus kayıtlarına göre ilçede 291 doğum, 164 ölüm, 182 evlilik ve 39 boşanma gerçekleştiğini belirtti. Gürbüz, ilçede yabancı uyruklu ve Türk vatandaşı 5 çiftin evlilik gerçekleştirdiğini kaydetti.
İki yetime kardeş oldu
Uzunköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ortaklaşa organize ettiği “İyilikte yarışan sınıflar - Her sınıfın bir yetim kardeşi var” etkinliğine katılarak iki yetime kardeş oldu.
Uzunköprü Anadolu İmam Hatip Lisesindeki öğrenciler, öğretmenleri aracılığıyla İHH’ya yetim sponsoru oldular. İki yetimin masraflarını üstelenen okul her ay topladıkları 90 lira ile yetim kardeşlerini en az bir yıl destekleyecek.
Milli Eğitim Bakanlığı ve İnsani Yardım Vakfı'nın başlattığı Proje ile savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle hem Türkiye’de hem de başka ülkede babasını veya annesini kaybetmiş olan yetim çocukların günlük ihtiyaçlarının Türkiyeli öğrenciler tarından karşılanması ve bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yegane köprü haline gelmesi hedefliyor.