Edirne'de Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

Edirne'de ‘24 Kasım Öğretmenler Günü' Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Edirne'de Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen öğretmenler Ata’nın huzurunda selam durdu.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı’nın anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Düzenlenen tören toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. Törene, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, öğretmenliğin, insanlık tarihinin en önemli mesleği olduğunu belirtti.

Bir öğretmenin en önemli özelliğinin, sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhu olduğunu aktaran Arpacı; “O, yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, hakikatin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır. Öğretmen Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, Hacı Bektaş-ı Veli'yi, Ahmet Yesevi'yi, Mimar Sinan'ı, Sultan Alpaslan’ı, Fatih Sultan Mehmed'i, Yavuz Sultan Selim'i ve Gazi Mustafa Kemal'i yetiştiren, öğretmendir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır.' veciz sözüyle irfan ordumuz olan öğretmenlerimize güvenini belirtmektedir. Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesilleri aklın ve bilimin ışığında, bilgiyle donatırken, onları vicdanlı, ahlaklı, merhametli ve şefkatli olarak yetiştirmeliyiz. Milli ve manevi değerlerimizi, vatan sevgisini, millet sevgisini ve bayrak sevgisini kalplerine nakşetmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Mesleğe yeni başlayan öğretmelere aramıza 'hoş geldiniz', ömürlerini bu mesleğe adayan ve emekliliğe adım atan emektar öğretmenlere de sağlık ve mutluluklar dilediğini belirten Arpacı; “Bu duygu ve düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Başöğretmenlik' unvanının verildiği bu anlamlı günde, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü sevgi ve saygılarımla kutluyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

Burcu Temel